Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

vineri, 28 mai 2010

Scapa de astenia de primavara

Astenia de primavara este un fenomen pe care il suportam foarte greu, mai ales in diminetile in care trebuie sa mergem la servicu.
Mesele sanatoase si ore multe de odihna va vor ajuta sa va mobilizati mai bine in fata acestei stari de molesala.

In acest context, incercati sa eliminati noptile pierdute si sa va alcatuiti un meniu alimentar echilibrat si sanatos.

Nu sariti peste micul dejun! Studiile arata ca romanii nu sunt familiarizati cu aceasta masa, peste care sar cu usurinta. Chiar daca nu aveti pofta de mancare, cu noaptea in cap, incercati sa consumati fulgi de ovaz, cereale cu lapte, caise uscate sau un iaurt cu fructe.

Consumati fructe si legume! Cruditatile reprezinta elementele de baza a unei alimentatii sanatoase. Chiar daca nu sunteti innebuniti dupa "verzituri", acestea sunt mult mai sanatoase si reprezinta o sursa inepuizabila de energie.

Inlocuti biscuitii, ciocolata sau napolitanele cu portocale, mandarine sau mere. In acelasi timp, puteti consuma alune, fistic si legume precum sfecla sau pastarnacul, preparate la cuptor. O alta solutie o reprezinta si fructele uscate.

Consumati lactate! Produsele lactate sunt bogate in proteine si vitaminele A si B 12. Acestea reprezinta si o sursa de calciu, care va ajuta sistemul osos. Acestea intaresc sistemul imunitar si va feresc de racelile caracteristice acestui sezon.

Nu pierdeti noptile! Trebuie sa va odihniti circa 8 ore pe noapte, pentru o odihna eficienta a sistemului nervos. "Noptile albe" creeaza un dezechilibru al sistemului nervos, iar oraganismul va face fata tot mai greu la provocarile cotidiene.

Plimbati-va si faceti sport! Chiar daca sunteti tentat sa leneviti si sa fiti foarte putin activ, iesiti la plimbare. Vremea se imbunatateste si veti putea frecventa parcurile si gradinile orasului in care locuiti.

Primavara apar gastritele

Durerile si arsurile stomacale, starile de greata, balonarile, ametelile si chiar varsaturile sunt simptomele specifice gastritei, o afectiune care se acutizeaza odata cu venirea primaverii.

Schimbarea alimentatiei si adaptarea ei la cea de sezon poate provoca atat persoanelor sanatoase cat si a celor care consuma cafea, alcool sau tutun grave probleme de sanatate, informeaza Adevarul.

"Gastrita este o afectiune de sezon. In acest anotimp consumam mai multe fructe si legume, care cresc aciditatea gastrica, iar de aici, o serie de persoane sufera balonari sau dureri abdominale", a spus medicul Alina Popescu, specialist gastroenterolog la Clinica Proctoline.

In cazul aparitiei simptomelor de gastrita, nu se recomanda mancarurile condimentate si produsele care contin aditivi alimentari. De asemenea, consumul de alcool sau tutun sunt factorii favorizanti in accelerarea simptomelor afectiunii.

Medicii avertizeaza persoanele care isi neglijeaza regimul alimentar si cel de viata ca exista doua tipuri de gastrita: acuta si cronica. Gastrita acuta se vindeca prin eliminarea factorilor declansatori, dar cea cronica poate persista pentru multi ani chiar.

Pentru evitarea aparitiilor problemelor stomacale, medicul Alina Popescu recomanda respectarea celor trei mese principale, evitarea consumului de alimente iritante, alcoolului si fumatului.

De asemenea, grasimile, prajelile sau produsele semipreparate vor fi si ele evitate in astfel de cazuri.

Dieta de primavara pentru barbati

Pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate pe parcursul iernii, barbatii trebuie sa lupte cot la cot cu partenerele lor pentru a avea o silueta de invidiat.

Ei trebuie sa inlocuiasca ciorbele cu iaurturi, vor opta pentru legume in loc de paste cu multa carne si vor bea mai multa apa plata in loc de bere, informeaza Mensfitness.com

Carnatii, branzeturile bogate in calorii sau mezelurile vor fi uitate cel putin o perioada. Ele vor fi inlocuite cu carnea alba, pe gratar si cu o salata in loc de sosuri grase si consistente.

Ciocolata sau alte bomboane, odata preferate, vor fi inlocuite cu fructele zemoase sau bananele bogate in proteine.

Apa plata va inlocui o perioada berea zilnica. Barbatii isi pot comanda, o data la cateva saptamani o bere sau doua, dar nu mai mult. Bauturile acidulate vor fi si ele evitate un timp.

Nutritionistii recomanda cel putin doi litri de apa zilnic, iar exercitiile in aer liber sunt absolut necesare.

Intre mese, ei pot consuma fructe proaspete sau salate. Dieta barbateasca de primavara va trebui sa contina cat mai multe legume, deci nu ocoliti morcovii, merele sau fructele de sezon.

Dupa cel putin o luna de dieta, va veti putea intoarce la ritmul normal, fara excese si cu mai multa miscare. Masina poate fi inlocuita de bicicleta, iar mersul pe jos, dimineata in special, va asigura un tonus bun barbatilor care vor un fizic de invidiat.

Detoxifierea de primavara

Sunt necesare doar trei zile pentru ca organismul tau sa isi recapete vitalitatea si mobilitatea.

Cura de detoxifiere este necesara pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, regleaza tensiunea arteriala si previne aparitia unor afectiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentatie bogata in grasimi, sarurisi un stil de viata sedentar.
Secretul unei cure de detoxifiere eficienta consta in consumul de fructe si legume proaspete si multe lichide, pentru absorbtia tuturor vitaminelor si mineralelor din alimentatie.

O cura de trei zile poate fi urmata daca consumi la micul dejun cereale cu lapte, un iaurt mic, un ou fiert cu putin spanac si o felie de paine prajita. La pranz poti manca o salata din legumele preferate, in care ai adaugat cateva nuci.
Mai poti opta si pentru o omleta cu multe rosii si ceapa, dar si o garnitura de legume inabusite (ardei, pastai, dovleac, vinete). Tot la pranz mai poti consuma si cartofi natur cu marar din belsug, branza deasupra si o rosie, o ceapa si cateva masline alaturi.

La desert poti servi un mar, o portocala, capsuni sau chiar un morcov proaspat. Nu uita sa adaugi in salata doar ulei de masline (ori de nuca de cocos sau de peste), la fel desupra cartofilor, daca vrei sa adaugi si putin ulei.
Cina va fi servita inainte de orele 20.00 si va fi ultima masa a zilei. Poti opta pentru broccoli fiert cu putina sare, in care ai adaugat cateva nuci, sau o salata bogata in morcov si ardei rosu, cu putin ulei de peste pe deasupra.
Pestele este recomandat in orice cura de detoxifiere. Astfel, poti alege somonul pentru cina, cu o garnitura de mazare, cartofi, vinete, rosii, ceapa si usturoi, toate lasate cateva minute la cuptor, fara ulei.
Poti alege si cartofii copti, ca garnitura pentru peste. Salata de rosii este cina ideala pentru orice cura de detoxifiere. O poti consuma cu putina ceapa, usturoi sau un ardei rosu. O alta cina pentru care poti opta este formata din legume pe gratar si branza slaba rasa deasupra.
Toate aceste alimente sunt recomandate pentru a se consuma la ore fixe, timp de trei zile. Nu uita ca dimineata sa bei pe stomacul gol un pahar de apa in care ai adaugat sucul dintr-o lamaie.
Cei doi litri de apa nu iti vor lipsi in nici o zi, la fel si limonada sau ceaiul verde, care favorizeaza digestia. Evita cel putin pentru trei zile dulciurile, alcoolul, cafeaua si tigarile, pentru o cura eficienta. La fel si laptele gras, untul sau sosurile grele, cu multa grasime.

Legumele...sanatate curata

Ridichile, salata sau ceapa verde sunt doar cateva dintre legumele de la care nu trebuie sa te abtii sub nicio forma. Acestea au vitamine si minerale benefice organismului tau.

Ceapa verde
O ceapa verde are doar 24 de calorii, 2 grame de fibre, 250 mg potasiu, 25 mg vitamina C si 40 mg calciu. Consumata pe o perioada de cel putin 14 zile, ceapa are efecte benefice in afectiunile dermatologice, purificand si stimuland procesele de regenerare ale organismului.

De asemenea, ceapa verde intareste sistemul imunitar, fiind recomandata in raceli si gripe.

Usturoiul verde

Usturoiul verde contine alicina, o substanta cu efect de antibiotic, dar si o serie de vitamine si minerale (siliciu, calciu, fosfor, sulf, potasiu etc). Usturoiul verde este unul dintre alimente cele mai eficiente impotriva cancerului si ajuta la neutralizarea efectelor negative ale fumatului.

In acelasi timp, usturoiul verde reduce tensiunea arteriala, previne virozele respiratorii si mareste pofta de mancare.

Prazul
Ca si usturoiul si ceapa verde, prazul este un aliment care mareste rezistenta sistemului imunitar si are efect antiviral datorita continutului de vitamina C, potasiu si magneziu. Totodata, consumul de praz combate anemia si lupta, in acelasi timp, impotriva cistitei.

Ridichile
Ridichile fac si ele parte din legumele care ajuta la prevenirea cancerului. Acestea sunt bogate in fibre, vitamina A, fier si acid folic. Consumul de ridichi ajuta la indepartarea senzatiei de balonare, dar si a indigestiilor.

Mai mult decat atat, frunzele proaspete de ridichi ajuta la tratarea sughitului, a congestiei pulmonare, a durerilor faringo-laringiene, a lipsei secretiei lactate si a diareei.

Salata verde

Salata verde contine saruri minerale (zinc, iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic), dar si foarte multe vitamine (A, B, C, D si E) care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si a virusurilor. De asemenea, salata verde grabeste digestia si accelereaza procesul de eliminare, motiv pentru care este recomandata in curele de slabire.

joi, 27 mai 2010

Urda si cartofii fierti aliatii tai in cura de slabire

Urda face fibra musculara

Are doar 8% grasime saturata si proteine de calitate superioara. Puteti sa o consumati fara probleme si cu putina sare , daca nu va incanta gustul, care este destul de fad. Pentru ca are o densitate nutritionala mare, urda ofera rapid senzatia de satietate si aceasta se mentine cateva ore bune.

De altfel, e indicat sa mancati urda la micul dejun, la ora 10.00 si la ora 17.00, cand glicemia scade in mod natural. Daca o includeti in dieta si faceti si sport, va mai bucurati de un avantaj. „Urda e bogata in aminoacizi ramificati care cresc masa musculara”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
In plus, daca tineti dieta si aveti un job stresant, urda va protejeaza ficatul datorita asa numitilor aminoacizi esentiali cu sulf pe care ii contine. La modul ideal, aceasta specialitate de branza se combina cu mararul.
Gustul devine delicios, iar mararul are efect estrogenic, ceea ce inseamna ca, daca este consumat regulat, va ajuta sa aveti un ciclu menstrual regulat si, mai mult, favorizeaza chiar si o marire in volum, dar si fermitatea sanilor.
Urda se mai poate consuma la aceeasi masa cu ardei gras, castravete si rosii. In nici un caz insa nu se asociaza in decursul unei mese cu peste sau orice fel de specialitate din carne.
Explicatia? Stomacul nostru nu e capabil sa digere in acelasi timp tipurile diferite de proteine pe care le contin urda si carnea, asa ca, in aceasta combinatie, kilogramele in plus dispar mai greu.

Cartoful fiert intensifica arderile

Pana acum, cartoful era blamat in orice cura de slabire. Gresit! Daca se consuma fiert, racit si, ideal, cu tot cu coaja, acesta accelereaza metabolismul.
Reteta ideala pentru prepararea cartofilor este foarte simpla. Cartofii se spala foarte bine, apoi se pun la fiert sau la cuptor cu tot cu coaja.

Dupa prepararea termica, se lasa la racit si se consuma doar cand au ajuns la temperatura camerei. Explicatia? Daca ii lasati la racit, in ei se va genera o specie deosebita de amidon cunoscuta azi ca amidon rezistent.
Atentie insa! Nu faceti o cura de slabire doar cu acest aliment. Dietele monoaliment de tipul dietei cu varza, cartofi sau carne sunt nocive pentru organism, pentru ca il priveaza de nutrientii variati de care are nevoie.
Cartofii fierti si raciti se combina in dieta cu legume fierte sau gratinate sau cu salate proaspete. Si nu faceti aceeasi greseala sa ii combinati cu peste sau carne deoarece amidonul nu poate fi digerat de aceleasi enzime si in aceleasi conditii de PH ca si proteinele din carne. De asemenea, este exclus sa-i combinati cu alte amidonoase de genul paste, orez sau paine.

Ingrediente pentru o relatie de durata

Iubirea este ingredientul principal pentru a face o relatie sa dureze, insa acesteia i se adauga altele, fara de care dragostea nu ar putea rezista.
Iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa ai o viata de cuplu implinta.

Respect
Chiar daca pentru o perioada iti vei spune ca poti trece cu vederea anumite lucruri care te deranjeaza si care tin de atitudinea partenerului fata de tine, mai devreme sau mai tarziu, toate acestea vor iesi la suprafata si iti vei cere drepturile.
Respectul este vital intr-o relatie, pentru ca ar trebui ca in cadrul acesteia sa te simti apreciat, egalul partenerului tau, locul unde esti pus pe primul plan si unde esti tratat cu egalitate.

Viata sexuala activa
Marea greseala a cuplurilor este faptul ca, dupa o anumita perioada, pun viata sexuala pe planul doi. Nu pentru ca ar face asta constient, insa lucrurile care intervin pe parcurs ii determina sa tot amane o partida de sex, diferite lucruri prin care iti pot condimenta viata sexuala, mai mult timp doar pentru ei doi etc.
Sexul nu inseamna doar activitatea fizica propriu-zisa; este un moment deosebit de intim prin care iti poti intari legatura pe care o ai cu persoana iubita.
Nu o lua ca pe o obligatie, pentru ca o viata sexuala satisfacatoare te va face sa te simti o persoana implinita.

Comunicare
Daca decizi sa tii pentru tine lucrurile care te nemultumesc, daca nu esti dispus sa iti expui sincer parerile sau sa discuti orice problema pe care o ai, atunci acesta va fi doar inceputul unei relatii nu tocmai sanatoase. Toate aceste mici detalii, chiar daca vor parea nesemnificative, se vor strange in tine pana cand te vei trezi, la un moment dat, ca nu esti atat de fericit cu partenerul precum credeai sau cum obisnuia sa fie pe vremuri.

Incredere
Neincrederea este o cale sigura spre degradarea unei relatii, aceasta fiind doar o chestiune de timp pana cand lucrurile se vor subrezi.
Daca nu ai motive intemeiate, iar nesiguranta ta nu are un temei, demn de luat in calcul, incearca sa intelegi ca trebuie sa ai incredere in partenerul tau. La urma urmei, acesta este persoana care te cunoaste cel mai bine si cu care ai ales sa iti imparti atat viata, cat si cele mai intime aspecte ale acesteia, fie ca este vorba de aspiratiile tale, temeri, idealuri, sex etc.

Compromisuri
Poate ca iti va fi mai greu la inceput, dar compromisurile nu inseamna ca iti calci pe mandrie sau ca te lasi condus de cellaalt. Pur si simplu este un mod sanatos de a rezolva situatii in care ambii aveti pareri diferite.

Interese comune

Poate ca nu ti se pare asa de important sa imparti anumite pasiuni cu partenerul tau, insa daca incercati sa gasiti interese comune si sa desfasurati si cateva activitati in functie de acestea, veti descoperi ca lucrurile in comun va vor apropia si mai mult.

Loialitate
In momentul in care ti-ai luat angajamentul de a fi alaturi de partenerul tau, atunci ai realizat ca o relatie inseamna sa fii doar pentru acea persoana, sa o iubesti si sa o respecti. Oricine merita sa fie alaturi de cineva sincer, asa ca de ce nu ai beneficia si tu de aceste drepturi. Dar pentru ca in afara de a primi, trebuie sa si daruiesti, si tu ar trebui sa te porti corespunzator cu iubitul/iubita.
Asuma-ti responsabilitatea si dedica-te unei relatii cu trup si suflet. Infidelitatea poate rani adanc, iar daca ai calcat stramb, este posibil ca acest lucru sa lase cicatrici care nu vor putea fi trecute cu vederea.

Puterea de a ierta
Cu totii gresim, asa ca nu tine supararea prea mult si treci cu vederea peste tot felul de certuri marunte. Relatia voastra va fi pusa la incercare si de probleme mai complicate, iar partenerul tau poate nu va actiona exact asa cum ti-ai dori. Totul depinde de voi doi si de capacitatea de a trece mai departe. Invata sa ierti, pentru ca nu totul poate fi perfect, iar partenerul tau conteaza mai mult decat orice altceva.

Vrei sa scazi in greutate?

Cea mai buna metoda de a scadea in greutate sau de a va mentine o greutate buna este ca, pe termen lung, sa stiti ce alimente puteti manca si ce ar fi bine sa evitati. Acest regim nu este unul pe termen scurt, ci mai degraba unul care ar trebui sa devina un mod de viata sanatos, mai ales daca aveti tendinta sa fiti un om "cu greutate".

Alimente care trebuie evitate:
- alune - bacon - bauturi racoritoare cu zahar - bomboane - budinca - carnati - carne grasa - cartofi prajiti - cereale cu zahar - cipsuri - clatite - costita - covrigi - creme -frisca - gem - gogosi - hamburger - jeleuri - lapte integral - legume prajite - margarina - napolitane - nuci - peste prajit - pizza - placinta - prajituri - siropuri - slanina - stafide - unt - zahar

Alimente care trebuie consumate ocazional:
- alcool - biscuiti - branza - conserve de carne - iaurt cu fructe - inghetata - lasagna - macaroane cu branza - omleta cu branza - paine integrala - supa-crema - unt de arahide

Alimente care se pot consuma pe saturate:

- andive - ardei - branza de vaci - carne de vita sau pui fara piele - cartofi fierti sau copti - castraveti - ceai verde - ceapa verde - cereale fara unt si fara zahar - conopida -fasole verde - fructe proasptete sau conservate fara zahar - lapte de gresat - legume oua fierte - macaroane - mamaliga - muraturi - paine neagra (Graham) - orez (brun) - peste fara ulei - praz - ridichi - salata verde - spanac - telemea de vaca nesarata - varza

Va recomandam ca, pentru inceput, sa lipiti lista deasupra mesei din bucatarie...

miercuri, 26 mai 2010

Vrei sa-ti schimbi jobul?

Indiferent de pozitia pe care o ocupam intr-o organizatie, ni se poate intampla sa ne confruntam cel putin o data cu ideea de a ne schimba job-ul (indiferent daca motivele sunt financiare, personale sau pur si simplu de evolutia pietei muncii). In aceste conditii, cautarea unui nou loc de munca presupune angrenarea mai multor tehnici si strategii care se ne ajute sa obtinem postul dorit. Specialistii in tehnici de dezvoltare a carierei subliniaza fapul ca exista o serie de strategii pe care ar trebui sa le cunosti, si de care sa tii cont, atunci cand iti doresti obtinerea unui job mai bun.

Nu ezita sa intrebi pe oricine din interiorul sau daca are cunostinta de un post care sa se apropie de cerintele tale. Nu se stie niciodata „cine pe cine stie” si cum cautarea ta se poate usura considerabil printr-o simpla recomandare.

Pastreaza-ti CV-ul actualizat in permanenta si adauga in lista ta de referinte toate acele materiale/documente reprezentative (diplome, certificate, participari la workshopuri etc.) care ar atrage recruterii de top sau headhunterii si care ar atesta statutul tau de specialist.

Fa-ti cont pe site-urile de specialitate, posteaza-ti CV-ul si nu iti pierde rabdarea daca ofertele nu apar imediat. Insa nu posta pentru orice tip de job, ci numai pentru cele care se potrivesc asteptarilor tale. Fii in acest fel selectiv, pentru a economisi cat mai multa energie si timp.

Din secunda in care te-ai hotarat sa cauti un alt job ai grija sa fii in permanenta disponibil. In cazul in care esti cautat (de recruteri sau de o persoana din network care sa-ti spuna despre un anumit post) trebuie sa poti raspunde la telefon sau mail. Activeaza-ti casuta vocala si serviciul prin care esti atentionat pe telefonul mobil ca ai primit un mail.

Inainte de a accepta noul job, obtine informatii legate de modul in care organizatia isi trateaza angajatii, daca ii ajuta sa-si dezvolte talentele si abilitatile, daca are un sistem de promovare bine pus la punct si in special respectat etc. Si daca la final raspunsurile primite se suprapun peste cele asteptate, inseamna ca intr-adevar jobul respectiv este ideal pentru tine.

Nu face compromisuri! Daca accepti un job doar pentru ca se apropie de ceea ce doresti tu (dar are anumite minusuri la unele „capitole”: pachet salarial, recompense, posibilitati de avansare si dezvoltare, locatie, atmosfera etc.), risti ca in scurt timp sa te reintorci la ideea de a cauta „jobul ideal”. Analizeaza cu atentie ofertele, vezi daca ele sunt compatibile cu ceea ce ti-ai propus si doar atunci cand esti ferm convins ca jobul gasit este cel cautat, semneaza actele.

Orele suplimentare dauneaza sanatatii

Conform studiilor, majoritatea angajatilor prefera sa ramana peste program, insa acest lucru le afecteaza sanatatea, dar si productivitatea companiei. Un angajat din 10 lucreaza intre 10 si 20 de ora pe saptamana in plus, iar 2% din totalul angajatilor unei companii prefera sa lucreze in plus chiar 30 de ore pe saptamana.

Majoritatea persoanelor care lucreaza peste program sunt implicate in joburi ce presupun contactul cu publicul. Cand cineva lucreaza mai mult decat ar trebui, automat le dispare buna dispozitie si rabdarea, insa atunci cand jobul lor se bazeaza pe farmec si un zambet cuceritor, evident clientul este cel dintai afectat.

Lucrul peste program se resimte si asupra familiei. Faptul ca trebuie sa te trezesti dimineata si ca ajungi tarziu acasa nu iti mai lasa timp sa petreci cateva ore alaturi de cei dragi. Statistic, 33% dintre cei care lucreaza in plus in jur de 10 ore pe saptamana au declarat ca viata personala li s-a schimbat dramatic, iar numarul nefericitilor creste la 65%, pentru cei care lucreaza in jur de 30 de ore in plus pe saptamana.

Mai mult, cercetarile arata ca oamenii care lcureaza mai putine ore sunt si mai productivi. Din aceste motive, unele companii prefera sa aiba o abordare mai prietenoasa fata de angajat, incurajandu-si oamenii sa-si petreaca timp alaturi de familie sau avand diferite activitati recreative.

10% dinte companiile de top prefera sa isi mentina angajatii fericiti, pentru a obtine rezultate – fara ore suplimentare si bineinteles, cu un salariu motivant. Mai mult, pentru a impaca ambele parti, companiile incearca sa mizeze pe flexibilitate, asteptand rezultate, si nu ore suplimentare.

15 Semne ca e timpul sa schimbi ceva in cariera ta

Majoritatea oamenilor fac foarte incet schimbari in cariera lor, si deseori tardiv. Au tendinta sa nu observe sau sa ignore semnele ca ceva nu mai functioneaza cu aceasta,ca nu isi realizeaza visurile profesionale si sa actioneze abia cand problemele au devenit evidente si insuportabile. Ceea ce-i face sa isi prelungeasca inutil frustrarile si problemele in cariera.

Exista o cale mult mai eficienta de a face lucrurile: sa recunosti din timp semnele unor probleme in cariera ta si sa actionezi imediat pentru a le rezolva. Iata intr-o ordine aleatore, 15 semne importante ca e timpul sa schimbi ceva in cariera ta:

1. Luni de dimineata cand te scoli, ai o stare emotionala proasta, desi sambata aveai o stare foarte buna.

2. O mare parte a timpului petrecut la serviciu, te simti plictisita sau de-motivata.

3. Ai o toleranta scazuta pentru discutiile despre job in afara jobului.

4. Petreci mai mult de 50 de ore pe saptamana lucrand.

5. Ai conflicte si neintelegeri din ce in ce mai dese, cu din ce in ce mai multe persoane la job sau din cauza jobului.

6. In ultimele luni, te-ai ingrasat, ai slabit sau te-ai imbolnavit datorita activitatii profesionale.

7. Dupa ce te intorci de la birou, tot ce ai chef sa faci este sa te uiti la TV, sa te joci pe computer sau sa dormi.

8. Iti place foarte mult sa auzi sau sa citesti glume si ironii pe tema carierei, sefilor, muncii s.a.m.d.

9. Nu ai nici cea mai vaga idee unde se duce si cum va arata cariera ta peste 5 ani.

10. Uitandu-te la ceea ce faci profesional, nu te simti implinita.

11. Petreci o mare parte din timpul de la birou pe Messenger, Facebook, sau la barfe cu colegii.

12. Esti nevoita zilnic sa minti sau sa ascunzi diverse aspecte pentru a-ti desfasura activitatea fara incidente.

13. Petreci mult timp visand cu ochii deschisi, la o cariera sau o viata radical diferite de ceea ce ai acum.

14. Inventezi scuze ca sa iti iei liber de la serviciu.

15. Te vaiti in mod repetat celorlalti de seful tau, colegii tai, salariul tau, responsabilitatile tale, s.a.m.d.

Daca mai mult de 5 astfel de semne sunt prezente in viata ta, ele trag un semnal de alarma serios privind cariera ta. Este deja de mult timpul sa faci o schimbare majora.

Un articol de Eduard Ezeanu, coach pentru Social Arts.

Stresul omoară!!! Aşa că...relaxează-te!

Relaxează-te şi vei trăi mult şi bine!

Stiai ca:?

-Stresul este considerat a fi unul dintre cei mai de temut “ucigasi” ai omului modern deoarece odata cronicizat poate conduce la depresie, la cresterea tensiunii arteriale, la acutizarea durerilor in piept, la batai de inima neregulate, la pierderi de memorie in cazul diabeticilor, la marirea riscului de producere a unui atac de cord, la infertilitate, la declansarea migrenelor si a durerilor de cap, la slabirea sistemului imunitar, la anumite afectiuni precum gastrita sau ulcer, declansand totodata boli de temut precumAlzheimer sau cancer?

- Oamenii de stiinta au descoperit recent ca unul dintre cei mai importanti factor de stres care afecteaza din ce in ce mai multi oameni il reprezinta calculatoarele, aducand chiar in discutie sindromul stresului informatic? Oamenii moderni au devenit din ce in ce mai dependenti de tehnologie, iar in momentul in care intervin anumite probleme (virusi, pene de curent, necunosterea manevrarii dispozitivelor) legate de functionarea computerului, oamenii au tendinta de a deveni irascibili, stresati, presati de timp si intra in panica?
-Stresul este asociat cu primele sase cauze majore din lume ce provoaca moartea: boli de inima, cancer, accidente, ciroza, sinucidere, indispozitii?

-Tranchilizantele si medicamentele antidepresive acopera un sfert din totalul retetelor prescrise anual in Statele Unite?
-Femeile sunt de cel putin doua ori mai predispuse decat barbatii de a dezvolta boli provocate de stres? In urma expunerii la evenimente si conditii cu un factor inalt de stres, exista o probabilitate mai mare decat in cazul femeilor ca persoanele de sex masculin sa dezvolte un comportament agresiv si violent sau dependente precum cea de alcool sau droguri?

-Conform unui studiu recent, cauzele principale care declanseaza stresul sunt legate de bani (59%), de munca – 59%, 53%-probleme de sanatate, 50%- evenimentele care au loc in lumea de astazi, 48%- starea de sanatate a membrilor familiei (sot, partener, copil), 41% -copii?


-Faptul ca parul albeste din cauza stresului este doar un mit, insa faptul ca stresul poate conduce la caderea parului este un mare adevar? Parul poate incepe sa cada intr-un ritm alarmant in interval de 3 luni de la producerea unui eveniment stresant?

-In cazul barbatilor, stresul poate afecta calitatea spermei si chiar conduce la disfunctii erectile?

-Stresul poate duce la modificarea nivelului de zahar din sange, conducand prin urmare la schimbari bruste de dispozitie, la oboseala, la hiperglicemie?

-Exista un risc mai mare de avansare a bolii in cazul persoanelor suferind de HIV daca sunt expuse unor conditii cu factor inalt de stres?Vrei sa traiesti mult si bine? Relax. Take it easy

-Stresul cronic scade capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor, afectand drastic sistemul imunitar?

-Stresul posttraumatic poate duce fizic la modificari la nivelul creierului copiilor? Stresul micsoreaza hipocampusul, o regiune a creierului care stocheaza si salveaza amintirile.

Stiind toate acestea, esti mai dispusa sa te relaxezi, sa iei totul mai usor, munca ca pe munca si nu ca pe un stil de viata, emotiile doar ca pe niste emotii ce pot fi utilizate constructiv, iar nu autodistructiv? Esti pregatita sa lupti impotriva stresului? Esti pregatita sa il gestionezi si sa ii faci fata in mod eficient?

marți, 25 mai 2010

Dieta pentru grupa sanguina B

Consumator de produse lactate, cel ce are grupa sanguina B are, in general, un sistem digestiv tolerant.
Cei mai importanti factori de crestere in greutate sunt: porumbul, hrisca, lintea si arahidele. Aceste alimente afecteaza eficienta proceselor metabolice, ducand la oboseala, retentie hidrica si hipoglicemie.
Cei ce au grupa sanguina B “sufera” de “boala” ciugulitului. Aceasta poate duce la o senzatie de permanenta foame. Pentru a putea slabi trebuie eliminat din consumul zilnic graul.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate: porumb, arahide, seminte de susan, grau, hrisca, linte.
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate: legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate, oua, ceai de lemn-dulce.

Alimente recomandate:
• Carne de miel, oaie, iepure si vanat.
• Peste: cod, platica, sardine, macrou.
• Branza feta, iaurt, lapte de capra, kefir.
• Ulei de masline.
• Nuci si seminte.
• Fasole mare, vinete, nap, patrunjel, sfecla, ardei galbeni si rosii, conopida, varza alba, pastarnac.
• Mei, tarate de orez, orez expandat, secara alba.
• Paine de orez.
• Faina de orez si de ovaz.
• Banane, ananas, struguri, prune.
• Sucurile de varza, papaya, struguri, ananas.
• Hreanul, patrunjelul, curry.
• Ceai de macese, salvie, radacina de lemn-dulce.

Dieta pentru grapa sanguina A

Persoanele cu grupa sanguina A sunt predispuse la boli cardiace si diabet si au un sistem imunitar sensibil.

Factorii de scadere in greutate:
In multe privinte recomandarile grupei sanguine A sunt exact opuse celor pentru grupa sanguina 0. Sistemul lor digestiv este sensibil si prelucreaza lent alimentele grele. Cei cu grupa sanguina A depoziteaza in final carnea sub forma de grasimi.
Produsele lactate sunt slab digerate si produc insuline- un factor in incetinirea metabolica. In plus, produsele lactate sunt bogate in grasimi saturate, care afecteaza inima, duc la obezitate si diabet.Graul este un factor mixt in dieta grupei sanguine A. El poate fi consumat, insa in cantitati moderate deoarece duce la hiperaciditatea tesuturilor musculare. Astfel metabolismul caloric devine inhibat.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt: carne, produse lactate, fasolea mare, graul(in cantitati mari).
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate sunt: uleiurile vegetale, alimente pe baza de soia, legume, ananas.

Alimente recomandate:
* Produsele din carne rosie slaba si carnea slaba.
* Peste: crap, cod, pastrav, macrou.
* Branza de soia si lapte de soia.
* Ulei de in si masline.
* Arahide, unt de arahide si seminte de dovleac.
* Fasole, linte, mazare, hrean, napi, morcovi, spanac, praz, sfecla, papadie, ceapa, usturoi.
* Amarant si hrisca.
* Faina de tarate, faina de orez.
* Caise, mure, smochine, afine, cirese, grapefruit, lamai, ananas, prune.
* Sucul de: caise, ananas, morcov, telina, grapefruit.
* Mirodeniile si condimentele: sos de soia, usturoiul, mustar, mirodenii pentru salata.
* Ceaiuri de: aloe, ginseng, valeriana, macese, ceai verde.

Alimente de evitat:
* Costita, sunca, carnea de gasca, carne tocata si carne de oaie.
* Ansoa, caviar, scoici, crab, creveti.
* Untul, laptele batut, inghetata, parmezanul.
* Ulei de porumb, ulei de arahide.
* Fistic.
* Faina alba.
* Varza, vinetele, maslinele, cartofii, rosiile.
* Pepenele, bananele, mango, portocalele, mandarinele, nucile de cocos.
* Sucul de papaya si portocala.
* Otetul, piperul, maioneza, muraturile si ketchup.
* Ceaiul de matasea porumbului si rubarba.
* Bauturile tip Cola, berea si ceaiul negru.

Dieta pentru grupa sanguina O

Persoanele cu grupa sanguina 0 nu sunt atrase de produsele lactate si cereale, ca majoritatea celorlalte grupe sanguine, deoarece sistemul lor digestiv nu s-a adaptat pe deplin la aceste alimente.

Factorii de scadere in greutate

Urmand dieta grupei sanguine 0, veti scadea din greutate prin reducerea consumului de cereale, paine si legume.

Factorul de crestere in greutate pentru persoanele cu grupa sanguina 0 este glutenul. Glutenul se gaseste in germenii de grau si in toate produsele din grau. Acesta actioneaza asupra metabolismului, in loc sa te mentina supla si intr-o stare hiperenergetica, el interfereaza cu utilizarea eficienta a caloriilor si inhiba metabolizarea insulinei. Aceleasi efecte le poate avea si consumul de porumb. Porumbul nu influenteaza insa la fel de mult ca si graul greutatea celor ce au grupa sanguina 0.

Alti factori care contribuie la cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0 sunt anumite tipuri de fasole si legume. Lintea si fasolea mare contin lectine care se depun in tesuturile musculare, facandu-le mai alcaline si mai “lenese” in activitatile fizice.
Persoanele cu grupa sanguina 0 sunt mai suple atunci cand tesuturile musculare se gasesc intr-o stare de usoara acidoza metabolica. In aceasta stare caloriile sunt arse mai rapid.
Un alt factor in cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0 este legat de reglarea tiroidiana. Persoanele cu grupa sanguina 0 au tendinta sa aiba nivelul scazut ale hormonilor tiroidieni. Aceasta stare numita hipotiroidism se produce in lipsa producerii de iod. Simptomele lipsei de iod duc la cresterea in greutate, retentia lichidelor, scaderea masei musculare si oboseala.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt: glutenul din grau, porumbul, fasolea mare, lintea, mustarul, varza, varza de Bruxelles, conopida.

Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate: fructele de mare, sarea iodata, carnea rosie, broccoli, spanacul, napul, ficatul.

Alimente recomandate:
* Carne slaba de: vita, oaie, vitel, caprioara.
* Peste: pastrav, somon, hering, cod, macrou.
* Lactate: oua, branzeturi, iaurt, lapte (in cantitati mici)
* Uleiuri vegetale de: in, masline.
* Nuci si seminte de dovleac.
* Legume: mazarea, papadia, usturoiul, hreanul, ceapa rosie, guliile, sfecla, ardeii rosii, spanac, patrunjel, ridichi, pastarnac.
* Fructe: prune si smochine.
* Sucurile de: cirese negre, ananas, prune uscate.
* Mirodenii si condimente: curry, patrunjel, ardei rosu, sofranul.
* Ceaiuri de: papadie, macese, menta, tei, dude.

Alimente de evitat:
* Sunca, costita, carnea de porc.
* Pestele in saramura, caracatita.
* Iaurtul, laptele batut, inghetata, branza de vaci, parmezanul, branza topita.
* Uleiul de porumb, de arahide.
* Arahidele, untul de arahide, fisticul, macul.
* Lintea, fasolea.
* Fulgii de porumb, faina si taratele de ovaz, cerealele combinate.
* Faina de grau, faina de ovaz, faina de grau germinat.
* Vinete, porumb, avocado, masline, ciuperci.
* Nuci de cocos, portocale, capsuni, mure.
* Sucul de mar, de portocala si cidru de mere.
* Mirodenii si condimente: capere, piper, otet, scortisoara, nucsoara, ketchup, maioneza, muraturi.
* Ceaiul de aloe, matasea porumbului, rubarba,

Dieta pentru grupa sanguina AB

Foarte rara, grupa sanguina AB este complexa din punct de vedere biologic. Cei ce au grupa sanguina AB sunt, in general, persoane active si puternice. Ei sunt programati genetic pentru produse animale, insa nu detin suficient acid gastric pentru a le metaboliza eficient.
Pentru scaderea in greutate, trebuie restrans consumul de carne, astfel poate fi suplimentat consumul de tofu si legume. Cei cu grupa sanguina AB sunt lipsiti de reactia adversa la glutenul din grau.
In scopul scaderii greutatii corporale, ar trebui evitat consumul de grau, deoarece tinde sa acidifieze tesutul muscular. Cei cu grupa sanguina AB utilizeaza mai eficient caloriile atunci cand tesuturile sunt usor alcaline.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate:
fasolea mare, seminte, porumb, hrisca, grau, carne rosie slaba.

Alimente care favorizeaza scaderea in greutate:
tofu, fructe de mare, produse lactate, legume verzi, ananas.

Alimente recomandate:
• Miel, oaie, curcan, iepure.
• Peste: cod, stiuca, sardine, pastrav, macrou, melci, scrumbie.
• Branza de capra, branza feta, iaurt, smantana.
• Ulei de masline.
• Castane, arahide, unt de arahide, nuci.
• Soia, linte, fasolea, papadia, vinete, castravete, ciuperci, tofu, patrunjel, conopida, telina.
• Cirese, struguri, smochine, lamai, ananas, prune.
• Curry, patrunjel, usturoi, hrean.
• Ceaiul de paducel, ginseng, macese, radacina de lemn-dulce.
• Cafeaua, ceaiul verde.
• Meiul, faina de ovaz, orez expandat.

Alimente de evitat:
• Carnea de pui, sunca, carnea de porc, vitel si vanat.
• Ansoa, crab, hering, caracatita, scoici, creveti.
• Untul, inghetata, laptele batut, parmezanul.
• Uleiul de porumb, de susan si de floarea-soarelui.
• Alune, seminte de dovleac, susan si mac.
• Hrisca, faina si fulgii de porumb.
• Faina de orz.
• Avocado, ardei, porumbul, ridichile.
• Bananele, nucile de cocos, rodiile, rubarba.
• Sucul de portocala.
• Otetul, piperul, boiaua.
• Muraturile, ketchup, condimentele picante.
• Ceaiul de aloe, tei, matasea porumbului, gentiana.
• Ceaiul negru si bauturile tip cola.

luni, 24 mai 2010

Reducerea riscului de cancer prin alimentatie

Numai 15% dintre cancere au o origine genetica, releva statisticile. Un numar mare de persoane care nu sunt predispusi genetic la imbolnavire ar putea sa evite cancerul, prin modificarea obiceiurilor zilnice.

Sedentarismul asociat cu o alimentatie incorecta reprezinta factori de risc in ceea ce priveste cancerul. Consumul excesiv de zahar, la fel ca si grasimile care au invadat numeroase produse au dezechilibrat obiceiurile alimentare, ceea ce contribuie la aceasta crestere a numarului bolnavilor de cancer.
S-a observat ca schimbarea modului de viata ar putea influenta aparitia bolii in cazul a multor persoane.
Se pare ca oamenii de stiinta au confirmat rolul alimentelor bogate in fibre in ceea ce priveste prevenirea imbolnavirii de cancer.

Alimente care te ajuta sa reduci riscul de cancer:

Citricele
In urma efectuarii unui studiu in Japonia, consumarea zilnica a catorva portocale poate reduce cu pana la 20% riscul de cancer. O echipa de cercetatori japonezi condusa de doctorul Wen-Qing a efectuat un studiu asupra incidentelor consumului de citrice in ceea ce priveste prevenirea riscului de cancer.
Concluziile studiului au fost acelea ca persoanele care au mancat portocale (si alte citrice) in fiecare zi si-au redus cu pana la 20% riscul de a suferi de cancer, indiferent de natura acestuia.

Fisticul
Potrivit asociatiei „American association for cancer research frontiers”, persoanele care mananca fistic in fiecare zi ar putea sa reduca riscul de aparitie al cancerului, mai ales cel al cancerului la plamani.
Cercetatorii au remarcat prezenta unui antioxidant denumit gamma-tocopherol la persoanele care mancau fistic in fiecare zi. Gamma tocopherol prezent in fistic sub de forma de vitamina E poate reduce riscul de cancer.

Condimentele
Un studiu publicat in revista Breast cancer Research and Treatment indica faptul ca praful de curcuma si piperul ar putea preveni cancerul de san limitand cresterea celulelor care favorizeaza dezvoltarea tumorii. Cercetatorii oncologi din cadrul Universitatii din Michigan au descoperit ca substanta curcumina, provenita din condimentul curcuma, si piperina, provenita din piper, pot reduce dezvoltarea celulelor canceroase, fara a le afecta pe cele sanatoase.

Ciocolata
Ciocolata a fost supusa mai multor studii stiintifice de-a lungul timpului. Unul dintre rezultatele referitoare la beneficiile aduse organismului releva faptul ca acest aliment gustos poate diminua riscul de cancer. Intr-un studiu realizat de „Journal of Proteome Research”, asupra consumului de ciocolata, se explica modul in care ciocolata neagra poate reduce nivelul de stres. Or, stresul se afla la originea unui numar mare de boli grave cum este cancerul.

Usturoiul
Pe langa vitamine, saruri si compusi cu rol antibiotic, usturoiul mai contine si substante cu rol anticancerigen. Astfel, s-a demonstrat ca exista o legatura invers proportionala intre usturoi si elementele cancerigene din urina, potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „Analytical Biochemistry”.
Ceea ce ne arata acest studiu este faptul ca usturoiul poate juca un rol deosebit in ceea ce priveste inhibarea formarii de substante toxice pe baza de azot.
De asemenea, un grup de oncologi scotieni a descoperit ca sarurile de iod din usturoi au un efect special asupra pastrarii sanatatii glandelor mamare.

Broccoli si varza
Oamenii de stiinta au descoperit ca legumele din familia cruciferelor – precum varza alba, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, gulia si napii – contin din belsug o substanta naturala care poate reduce riscul de cancer. Denumirea acestei substante extraordinare este Indole-3-Carbinol (I3C). Aceasta impiedica dezvoltarea celulelor bolnave si le multiplica pe cele sanatoase pentru a proteja organismul impotriva infectiilor.


Sursa foto: buzzle.com

Petele de pe dinti

Igiena dentara riguroasa nu este suficienta pentru a avea dintii perfect albi. Acestia necesita o atentie deosebita si o alimentatie aleasa cu mare grija. Din pacate exista alimente care ne pateaza dintii, motiv pentru care trebuie reduse din regimul alimentar.

Cafea
Cafeaua nu este prietena dintilor albi. Din cauza culorii puternice pe care o are, cafeaua pigmenteaza dintii daca este bauta zilnic, pe o perioada lunga de timp.
Pentru ca unora le este imposibil sa o scoata din ritualul zilnic, este recomandat ca imediat dupa ce au consumat cafea, sa fie facuta igiena dentara cu periuta si pasta de dinti pentru albire.

Ceaiul negru
Ceaiul negru este la fel de „rau” precum cafeaua. Din acest motiv este recomandat sa eviti pe cat posibil ceaiul negru si sa il inlocuiesti cu ceaiuri obisnuite.

Ciocolata
Din cauza continutului ridicat de cacao, ciocolata este un alt aliment care, in timp, va modifica nuanta dintilor tai sau ii va pata.

Coacaze
Din pacate aceste fructe pline de vitamina C si antioxindati pateaza dintii mai ales daca sunt consumate sub forma de suc. O varianta practica ar fi sa bei aceste sucuri colorante cu un pai.

Bauturile pe baza de cofeina
Bauturile pe baza de cofeina, in special cele acidulate, ataca foarte puternic culoare dar si rezistenta dintilor.Aceste bauturi racoritoare au in componenta lor ingrediente care impiedica absorbtia calciului in organism, ceea ce poate duce in timp la pierderea dintilor.

Vinul rosu
Strugurii negri pateaza orice lucru cu care intra in contact, iar dintii nu fac exceptie.

Tigarile
Tutunul cauzeaza pete oribile asupra dintilor, iar acesta doar unul din sutele de motive pentru care ar trebui sa renunti la tigari, cu atat mai mult cu cat fumatul este un obicei zilnic.

Sursa foto: glam.com

Scapa de parul gras

Prima dintre cauzele care provoaca o supraproductie de sebum este legata de hormoni. De aceea, s-a observat ca numerosi adolescenti care au pielea grasa si se confrunta cu probleme de acnee au deopotriva si parul gras.

Excesul de sebum poate fi de asemenea stimulat de adminstrarea pilulei contraceptive sau a altor medicamente, dar poate fi si cauza unei probleme externe. Pielea capului expusa la vopsire, decolorare sau uscare artificiala, in repetate randuri, poate fi agresata, iar metoda sa de aparare este aceea de a produce cat mai mult sebum.
Daca nu este vorba de un tratament medicamentos sau de o alimentatie bogata in grasimi, acorda atentie modului in care iti speli parul, deoarece un sampon foarte agresiv sau gesturi de samponat prea dure pot activa sebumul prin iritarea puternica a scalpului.

Trucuri pentru a lupta impotriva parului gras:


•Evita sa te speli pe cap in fiecare zi, daca ai impresia ca asta va reglementa situatia;
•Pentru a impiedica ingrasarea prea rapida a parului, prinde-l insa nu foarte strans;
•Nu utiliza sampoane pentru bebelusi, deoarece acestea contin agenti puternic hidratanti;
•Evita sa porti palarii, caciula sau sapca deoarece acestea favorizeaza productia de sebum si implicit transpiratia la nivelul capului;
•Stresul poate fi o cauza a parului gras, deci evita sa te enervezi, mai degraba incearca sa te relaxezi macar la sfarsit de zi;
•Supravegheza-ti alimentatia, pentru ca un regim alimentar dezechilibrat favorizeaza si mai mult ingrasarea parului. Astfel, este indicat sa limitezi consumul de mezeluri si produse de patiserie. Opteaza pentru legume si fructe proaspete.

Sursa foto: celebhairstyle.files.wordpress.com

Lupta cu acneea

Acneea este o eruptie la nivelul pielii, formata din cosuri in diverse stadii de evolutie. Mai precis, acneea reprezinta infectarea porilor in momentul in care pielea nu mai are posibilitatea de a respira din cauza excesului de sebum sau puterea necesara de a se apara imporiva bacteriilor existente in permanenta la nivelul acesteia. In mod normal, acneea poate fi prevenita printr-o igiena riguroasa a pielii.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa previi acneea:

Mentine tenul curat
Curata tenul zilnic cu apa calda si gel pentru fata, chiar daca nu folosesti produse de machiaj. Dimineata este recomandat sa iti speli fata pentru ca aceasta transpira pe timpul noptii, iar seara fiindca tenul este imbacsit din cauza prafului, poluarii sau a produselor de machiaj.
Dupa ce iti speli tenul,nu mai aplica crema, pentru a lasa pielea sa respire in voie.

Exfoliaza pielea
O data pe saptamana, exfoliaza-ti tenul pentru a permite porilor sa respire si astfel sa ai o piele sanatoasa. Exfolierea se face cu creme speciale .
Dupa exfoliere, clateste bine tenul cu apa calda si aplica o crema usor hidratanta.

Nu iti atinge fata
Mai bine de un sfert din femeile din intreaga lume au obiceiul de a-si pune mainile pe fata, fara macar sa isi dea seama. Trebuie sa fii constienta de faptul ca indiferent ca esti la birou, in masina sau la cumparaturi, mainile tale sunt pline de bacterii care, in contact cu pielea ta, poti provoca aparitia acneei. Asadar, daca ai senzatia de mancarime, foloseste un servetel curat.

Nu stoarce cosurile
Desi esti extrem de tentat/a sa iti storci cosurile din cauza aspectului inestetic, este recomandat sa nu o faci. Mai degraba acopera-le cu un baton corector care va reduce considerabil din aspectul neplacut si care le va usca in numai cateva ore.

Sursa foto: msn.com

Iubirea...

"Iubirea nu stie nimic despre trecut, nimic despre viitor; ea cunoaste numai prezentul. Inima nu are nici o notiune a timpului." (Osho)

"Daca barbatul are dreptul sa-si realizeze visele, femeia are, de asemenea, acelasi drept. Iar cand ati hotarat sa fiti impreuna, faptul de a nu calca in picioare visele celuilalt devine o datorie sacra." (Osho)

"Iubirea nu cunoaste gelozia, iubirea nu cunoaste nemultumirea. Iubirea este o profunda intelegere. Iubesti pe cineva - asta nu inseamna ca si celalalt la randul lui trebuie sa te iubeasca. Iubirea nu este un contract. Incearca sa intelegi ce inseamna iubirea" (Osho)

"Sexul este inceputul vietii, iar moartea este sfarsitul aceleeasi vieti; ele sunt asadar cele doua capete ale aceleeasi energii. Ele nu pot fi separate.
De ce sa nu traiti o viata in care sexul sa fie lipsit de experiente amare, gelozie si esecuri, in care sexul sa fie doar ceva amuzant, la fel ca orice alt joc, de ce sa nu fie un simplu joc biologic?
Daca jucati tenis nu inseamna ca trebuie sa jucati toata viata cu acelasi partener...
Viata ar trebui sa fie mai bogata. Este necesara doar putina intelegere si iubirea nu va mai reprezenta o problema, iar sexul nu va mai fi tabu" (Osho)

"Iubirea trebuie sa fie o relatie plina de prietenie, in care nimeni nu este superior, in care nimeni nu decide cum sa se desfasoare lucrurile, in care partenerii sunt pe deplin constienti ca sunt diferiti ; ca abordarea lor in ceea ce priveste viata este diferita, ca modul lor de viata este diferit, si cu toate acestea, diferentele se iubesc.
Nu incercati sa ceati ceva suprauman. Fiti umani si acceptati omenescul celuilalt, cu toate slabiciunile inerente naturii umane. Celalalt va comite probabil greseli ; tot asa cum comiteti si voi, si va trebui sa invatati : a fi impreuna inseamna a invata sa ierti, sa uiti, sa intelegi ca si celalalt este la fel de uman ca si tine.
Numai putina iertare..." (Osho)

duminică, 23 mai 2010

De ce nu ti-ai gasit inca jumatatea?

Femeile spun ca majoritatea barbatilor buni sunt deja luati iar restul sunt gay. Barbatii spun ca toate femeile sunt ori materialiste ori prea usuratice. Insa ambii se inseala: a-ti gasi jumatatea depinde de tine, nu de ceilalti.

Expertii in domeniu asigura ca atat femeile cat si barbatii comit de fiecare data aceleasi greseli cand vine vorba de a-si cauta si gasi jumatatea. Una dintre cele mai frecvente si mari greseli este aceea ca cer imposibilul, asteapta partenerul viselor sale, ceea ce este foarte greu sau chiar imposibil de gasit.

Pe masura ce inainteaza in varsta, femeile devin mai exigente in ceea ce priveste barbatul ideal, ceea ce este si normal. Problema intervine in momentul in care realitatea este depasita iar ele asteapta o persoana care nu exista.

Nu de putine ori, ceea ce o persoana asteapta sa gaseasca la o posibila “jumatate de portocala” nu este intotdeauna direct proportional cu ceea ce ofera. Spre exemplu, daca unul dintre cei doi intra in relatie din considerente materiale, il va considera pe celalalt un sprijin financiar ci nu un partener.

Bineinteles ca exista si o minoritate care reuseste sa isi gaseasca jumatatea cu care sa se potriveasca perfect in ciuda oricarui defect, insa unii considera acest lucru ca tinand de noroc, iar aceste cazuri raman totusi destul de rare.

Pentru a-ti putea gasi barbatul potrivit tie, este imperativ sa fii matura din punct de vedere emotional, sa stii ce vrei, sa nu mai atragi persoane problematice, sa adopti o atitudine pozitiva, sa ai stabilitate in viata si proiecte de viitor si, cel mai important, sa nu dezvolti o obsesie din a-ti gasi partenerul.

Astfel ca, inainte sa te mai implici intr-o relatie, tine minte urmatoarele lucruri pe care sa NU le faci:

1. Nu indeparta acele persoane care nu ti se par perfectiunea intruchipata;

2. Nu sta toata ziua in casa sperand ca o sa-ti pice prin tavan;

3. Nu frecventa locurile inapropiate socializarii (gen puburi, cluburi, etc);

4. Nu considera ca o viata poate fi implinita numai si numai alaturi de cineva;

5. Nu trai cu frica esecului;

6. Nu-ti pune sperantele unei relatii pentru toata viata in momentul in care cunosti pe cineva;

7. Nu comunica altfel decat direct pentru a nu lasa loc ambiguitatilor si neintelegerilor;

8. Nu te jena sa zici "nu".