Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

miercuri, 26 mai 2010

Orele suplimentare dauneaza sanatatii

Conform studiilor, majoritatea angajatilor prefera sa ramana peste program, insa acest lucru le afecteaza sanatatea, dar si productivitatea companiei. Un angajat din 10 lucreaza intre 10 si 20 de ora pe saptamana in plus, iar 2% din totalul angajatilor unei companii prefera sa lucreze in plus chiar 30 de ore pe saptamana.

Majoritatea persoanelor care lucreaza peste program sunt implicate in joburi ce presupun contactul cu publicul. Cand cineva lucreaza mai mult decat ar trebui, automat le dispare buna dispozitie si rabdarea, insa atunci cand jobul lor se bazeaza pe farmec si un zambet cuceritor, evident clientul este cel dintai afectat.

Lucrul peste program se resimte si asupra familiei. Faptul ca trebuie sa te trezesti dimineata si ca ajungi tarziu acasa nu iti mai lasa timp sa petreci cateva ore alaturi de cei dragi. Statistic, 33% dintre cei care lucreaza in plus in jur de 10 ore pe saptamana au declarat ca viata personala li s-a schimbat dramatic, iar numarul nefericitilor creste la 65%, pentru cei care lucreaza in jur de 30 de ore in plus pe saptamana.

Mai mult, cercetarile arata ca oamenii care lcureaza mai putine ore sunt si mai productivi. Din aceste motive, unele companii prefera sa aiba o abordare mai prietenoasa fata de angajat, incurajandu-si oamenii sa-si petreaca timp alaturi de familie sau avand diferite activitati recreative.

10% dinte companiile de top prefera sa isi mentina angajatii fericiti, pentru a obtine rezultate – fara ore suplimentare si bineinteles, cu un salariu motivant. Mai mult, pentru a impaca ambele parti, companiile incearca sa mizeze pe flexibilitate, asteptand rezultate, si nu ore suplimentare.