Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

vineri, 23 iulie 2010

Magarus parasutat

In Rusia un biet magarus a fost parasutat , spre disperarea lui, pentru a se face reclama publicitara, cu toate ca cei de la asociatiile de protectie a animaleleor au tipat cat ia tinut gura.

Magarusul a supravietuit cu bine chinurilor la care a fost supus si a a aterizat la sol fara probleme, in timp ce initiatorii campaniei risca ani buni de inchisoare.

Ei bine diferenta dintre noi si Rusia este aceea ca la noi magarii zboara cu avioane si se plimba cu decapotabile si nimeni nu se supara...

miercuri, 21 iulie 2010

Telefoanele mobile si riscul de cancer

O epidemie mondiala de cancer la creier se va declansa in curand din cauza folosirii intense a telefoanelor mobile, releva un nou studiu. Autorii acestui studiu recomanda ca utilizatorii de telefon mobil sa tina cat mai departe de corp aparatele, pentru a diminua riscul de cancer.

Autorii studiului: L. Lloyd Morgan, cercetator in cadrul universitatii Berkley din Statele Unite ale Americii, Michael Kundi, profesor la Agentia de Sanatate de Epidemiologie si Michael Carlberg, medic al departamentului de Oncologie din cadrul spitalului Universitar din Suedia s-au intalnit cu putin timp in urma la cea de-a 32-a intalnire anuala a Societatii Bioelectromagnetice unde au discutat despre faptul ca utilizarea intensa a telefoanelor mobile mareste considerabil riscul de cancer de creier.

Rezultatul studiului realizat de cei trei specialisti contesta concluziile unui alt studiu, Interphone, din care reiesea faptul ca timpul petrecut vorbind la telefonul mobil nu face decat sa protejeze creierul de tumori.

Iata concluziile alarmante la care au ajuns cei trei oameni de stiinta:

* Pentru fiecare 100 de ore de folosire a telefonului mobil cresc cu sansele de dezvoltare de tumoare pe creier cu 26%;

* De asemenea, daca rezultatele studiului Interphone aratau ca riscul de meningiom (tumoare pe creier) crestea cu 24% pentru fiecare an in plus de utilizare a telefonului mobil, in urma reevaluarii facute de autorii studiului, s-a ajuns la o alta concluzie: riscul de tumoare pe creier este de 55% pentru „utilizatorii obisnuiti”, adica cei care folosesc telefonul mobil cel putin o data pe saptamana pentru mai mult de 6 luni, iar dupa 10 ani de utilizare a telefonului mobil in acelasi ritm, sansele de tumoare se dubleaza.

In urma acestor date, Organizatia Mondiala de Sanatate a Natiunilor Unite a ajuns la concluzia ca efectuarea apelurilor pentru mai mult de o jumatate de ora pe zi creste riscul de tumoare pe creier cu aproximativ 40%.


Lloyd Morgan a declarat ca „este foarte posibil ca in viitorul apropiat sa ne confruntam cu o epidemie de tumori pe creier. Acest lucru se va intampla daca oamenii nu isi vor schimba obiceiurile in ceea ce priveste utilizarea telefoanelor mobile”.

Rezultatele cercetarii „Re-evaluation of the Interphone Study: Application of a Correction Factor” pot fi downloadate de aici.

Sursa foto: cs4fn.org

marți, 20 iulie 2010

Aerul conditionat poate agrava anumite boli

Aparatul de aer conditionat devine, pe timpul verii, o adevarata comoara pentru orice familie. Stim exact care sunt beneficiile lui, dar stim care sunt si riscurile la care ne expunem in prezenta acestuia?

Problemele de sanatate care pot aparea sau se pot accentua din cauza folosirii aerului conditionat sunt numeroase si destul de grave, informeaza essortment.com.

In primul rand, cei care sufera de artrita sau nevrite risca sa isi agraveze boala. La fel si cei care sufera de sinuzite sau diverse forme de astm pot avea probleme serioase din cauza aerului rece, riscand chiar sa aiba parte de manifestari severe ale bolii.

Pe de alta parte, studiile arata ca persoanele obisnuite sa petreaca mult timp in incaperi in care temperatura este mentinuta la un nivel scazut cu ajutorul aparatelor de aer conditionat au probleme serioase in momentul in care se vad nevoite sa se adapteze la caldurile din exterior.

Acestia risca sa raceasca mai usor, fiind mai vulnerabili in fata virusilor si bacteriilor. Nici nivelul de stres sau rezistenta organismului nu sunt de neglijat in cazul lor, pentru ca nu este lucru usor, de exemplu, sa te adaptezi rapid, dupa opt ore de munca la 24 de grade, la temperaturile infernale de aproape 40 de grade din mijloacele de transport in comun cu care pleci spre casa.

In plus, neintretinute corect, aparatele de aer conditionat pot reprezenta adevarate surse de infectie, din cauza micro-organismelor care se devolta in interiorul lor si a filtrele necuratate periodic. Una dintre cele mai cunoscute si mai periculoase boli de acest fel este legionelloza.

luni, 19 iulie 2010

Indragostiti de altcineva ...decat de partenerul de viata

Un sondaj recent realizat online a scos la iveala faptul ca 20% dintre noi, indiferent de sex, suntem indragostiti de altcineva decat partenerul/a de viata.

"Si cei doi au trait fericiti pana la adanci batraneti" este o sintagma de basm, care in viata reala nu se prea mai intalneste, dupa cum arata sondajul realizat de OnePoll.com, citat de Daily Mail. Proportia se pastreaza indiferent daca cuplul este casatorit sau doar traieste in concubinaj.

Cel mai adesea, cea de-a treia persoana este de la serviciu, din cercul de apropiati sau fosti iubiti, a reiesit din sondajul realizat pe 3.000 de persoane, care a mai scos la iveala si ca una din patru persoane nu este fericita cu relatia pe care o are. In mod surprinzator, nici cei care au o relatie fericita nu sunt scutiti de chinul de a iubi pe cineva in taina.

Iar una din sase persoane care se indragosteste de altcineva decat partenerul viata merge pana la capat, aruncandu-se cu picioarele inainte intr-o aventura. Sondajul a aratat insa ca acest lucru nu se intampla decat o data intr-o relatie stabila.

In medie, sentimentele pentru cea de-a treia persoana tin 3 ani si 3 luni.

25% dintre subiectii chestionati au declarat ca au fost indragostiti de altcineva decat de partener, in timpul relatiei cu acesta, timp de mai bine de 5 ani. Barbatii sunt mai predispusi sa priveasca in jur, 22% declarand ca au iubit doua femei in acelasi timp, comparativ cu doar 15% dintre femei, care s-au aflat intr-o situatie similara.

29% dintre barbati au recunoscut chiar ca au planuit sa-si paraseasca partenera oficiala pentru "cealalta" femeie, in timp ce doar 19% dintre femei au gandit la fel la un moment dat.