Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

vineri, 2 iulie 2010

Cum sa cresti un copil fericit

Iti doresti tot ce este mai bun pentru copilul tau, insa preconceptiile, dezinformarea sau pur si simplu ideile pe care le ai despre educatie il vor influenta si pe micutul tau. Iata cum poti sa cresti un copil fericit.Mentine-ti asteptarile la limita normala

Observa aptitudinile copilului tau, comportamentul acestuia, personalitatea si nu ii cere imposibilul, pentru ca tot ceea ce vei reusi va fi sa il inhibi si sa ii stirbesti increderea in sine.

Este normal sa ceri un pic mai mult decat limita confortabila a copilului tau, insa daca il vei obliga sa atinga anumite standarde pentru care nu are resursele necesare, vei crea disconfort, frustrare si nefericire.

Atentie la modul in care il lauzi pe copilul tau. Ii spui tot timpul ca este perfect? Notiunea de perfectiune poate deveni intimidanta pentru oricine. Nu te bucuri de succesul copilului tau, pentru ca alti colegi au reusit performante si mai bune? Copilul va ramane frustrat si suparat pentru ca nu reuseste niciodata sa fie suficient de bun pentru tine. Analizeaza-ti cuvintele si apreciaza-ti copilul pentru ceea ce este, nu pentru ce ti-ai dori tu sa devina.

Impune-i limite si restrictii

Nu face o obsesie din limite si restrictii, insa prea multa liberatate poate avea efecte negative asupra copilului. Nu putem sa ii tratam pe copii ca pe niste adulti, pentru ca acestia nu au capacitatea de a face fata tuturor responsabilitatilor.

La urma urmei, oricat de matur ar parea copilul tau, acesta are nevoie de sprijinul si de sfaturile tale. Prea multa libertate il va impinge catre un comportament rebel, depresiv si confuz. Arata-i copilului tau ca ai incredere in acesta, insa nu il obliga sa ia decizii complicate mult prea devreme.

Lasa-l sa invete din propriile greseli

Daca vei sari in ajutorul copilului de fiecare data cand face o greseala, acesta nu va avea ocazia sa se orienteze si sa gaseasca singur solutii. Fie ca este vorba despre faptul ca inca nu reuseste sa se imbrace singur in mod corect sau are anumite probleme de adaptare in grupul de la gradinita, ideal ar fi ca tu sa il incurajezi pe micut, sa ii dai sfaturi si sa ai rabdare pentru ca acesta sa gaseasca singur o rezolvare.

Cu cat il vei proteja mai mult, cu atat micutul va deveni dependent de tine, mult prea sensibil si mai tarziu, nu va putea trece usor peste diverse obstacole, esecuri sau dezamagiri.

Ofera-i o familie fericita

Familia reprezinta universul copilului tau, punctul sau de echilibru si mediul din care invata cele mai multe lucruri. Nu ii permite copilului sa fie martor la certurile din familie si nu il impovara cu problemele prin care treceti, fie ca sunt de ordin financiar sau sentimental.

Chiar daca tu si partenerul sunteti divortati, ar trebui sa mentineti o relatie armonioasa de dragul copilului vostru. Respectul reciproc, sinceritatea, puterea de a face compromisuri, unitatea sunt lucruri pe care copilul le invata din puterea exemplului, asa ca ofera-i acestuia un mediu prielnic pentru invatare si dezvoltare.

Incurajeaza-l sa isi dezvolte pasiunile

Ajuta-l pe copilul tau sa isi descopere aptitudinile si sa isi dezvolte pasiunile. Fie ca este vorba despre un sport sau despre o activitate artistica, micutul tau va fi absorbit de domeniul care il pasioneaza, va dori sa se dezvolte, sa faca performanta si sa devina cel mai bun. In felul acesta, ii vei asigura copilului diversitatea de care are nevoie in viata sa, il vei determina sa isi faca prieteni noi, sa isi extinda orizonturile si il vei pregati pentru viata de adult.

Incurajeaza-l sa practice un sport

Activitatile fizice ii mentin copilului un tonus ridicat, ii formeaza un corp armonios si il ajuta sa dobandeasca anumite calitati morale pe care doar un mediu competitiv si lucrul in echipa le poate oferi.

Incurajeaza-l pe copilul tau sa isi petreaca mai mult timp in aer liber si mai putin in fata calculatorului, lasa-l sa se joace cu prietenii si sa practice diverse activitati fizice. Nu trebuie neaparat sa faca performanta, daca nu il pasioneaza in mod deosebit un anumit sport. Este suficient ca va invata sa socializeze, sa treaca peste obstacole si infrangeri, isi va mari rezistenta fizica si va avea astfel mai multa incredere in sine.

Ofera-i echilibru copilului tau

Fiecare zi a copilului tau reprezinta o etapa de cunoastere si ca orice persoana, acesta are nevoie de echilibru in viata sa. Ajuta-l pe copil sa isi largeasca orizonturile incurajandu-l sa participe la diferite activitati, din domenii diferite.

Ia-l cu tine la teatru, la un concert de muzica, insa mergeti si la un meci. Propune-i copilului sa se inscrie la diverse activitati extrascolare care il pasioneaza si sa isi alcatuiasca astfel si un alt cerc de prieteni, in afara de colegii de la scoala.

Varietatea ii va oferi echilibru in gandire, il va ajuta mai tarziu sa isi faca alegerile potrivite in ceea ce priveste profesia sau hobby-urile sale si ii va oferi numeroase satisfactii.

miercuri, 30 iunie 2010

Consuma mult iaurt !

Atatea tipuri, nenumarate brand-uri, atat de multe combinatii. Si pana la urma e vorba doar de iaurt. A ajuns o provocare si un test de rabdare sa analizezi sau sa compari produsele lactate din supermarket-uri sau hypermarket-uri.

Consuma iaurt frecvent
Toti ar trebui sa consumam macar de doua ori pe saptamana iaurt.
Unii se vor gandi ca ei mananca iaurt cu fructe si e ok. Da, e ok. Dar, asa cum suntem sfatuiti cand bem lichide sa consumam in primul rand apa, caci ea este de baza, poate ca tot la fel ar trebui sa gandim si despre iaurt. Mai intai sa ne asiguram necesarul de iaurt clasic si apoi sa ne bucuram si de alte combinatii savuroase de iaurt cu diferite arome. Iaurtul nu il putem considera o bautura, desi exista si iaurt de baut. Insa, la fel exista si iaurt normal pe care il mananci cu lingurita. Pana la urma, iaurtul este un aliment. Ne aduce un aport nutritional de care organismul are nevoie si ne intareste sanatatea. Poate fi consumat la orice varsta si la orice ora din zi.

Yoghurmak = viata mai lunga
Iaurtul se chema la origini 'yoghurmak', in limba turca. El este un produs fermentat obtinut din lapte caruia i se adauga bacterii lactice. Astfel, lactoza, adica zaharul laptelui, se transforma in acid lactic. Asa capata iaurtul gustul acrisor si textura sa specifica. Pentru ca este un aliment sanatos si usor, iaurtul poate fi consumat intre mese drept gustare sau poate fi combinat la o masa, in special dimineata, cu cereale, fructe sau seminte. Studiile au demonstrat ca iaurtul, prin bacteriile lactice vii pe care le contine, are capacitatea de a ne spori longevitatea. Persoanele in varsta ar fi bine sa consume cat mai mult iaurt. Bacteriile lactice ne fortifica sistemul imunitar, ne ajuta la digestie, previne constipatia si au impact pozitiv asupra florei intestinale. De aceea, iaurtul este indicat in prevenirea ulcerului si cancerului de colon.

Componente nutritive
Iaurtul este o sursa grozava de calciu (recomandat celor care au osteoporoza), fosfor, iod, B2, B5 si B12. El are un continut bogat in proteine si potasiu, zinc si molibden (metal care sprijina metabolizarea grasimilor si carbohidratilor si a grasimilor). O ceasca de iaurt cu putine grasimi (circa 245 de grame) are aproximativ 150 de calorii.

In atentia doamnelor
Un alt studiu a evidentiat faptul ca femeile care au infectii vaginale se pot ajuta daca mananca iaurt. Acest produs poate preveni sau sprijini tratamentul infectiilor vaginale. Un grup de femei care aveau adesea astfel de probleme de sanatate au consumat timp de 6 luni circa 250 de grame de iaurt pe zi. S-a constatat o scadere intreita a infectiilor.

Dusman al colesterolului

Iaurtul probiotic (contine culturi de bacterii vii, Lactobacillus si Bifidobacterium) reduce nivelul de colesterol rau. Chiar si numai 100 de grame de iaurt probiotic pe zi scade colesterolul rau si imbunatateste nivelul colesterolului bun. Timp de doua saptamani un numar de femei au fost supuse unui test. Ele au fost impartite in doua grupe. Unele au consumat 100 de grame de iaurt normal, celelalte iaurt probiotic (in fiecare zi). La final s-a observat ca atat iaurtul simplu cat si cel probiotic au dus la scaderea colesterolului rau. Insa, doar iaurtul probiotic a dus la cresterea nivelului de colesterol bun.

Ajuta inima
Cei care au tensiunea arteriala crescuta nu ar trebui sa ocoleasca iaurtul. Prin continutul bogat in potasiu si calciu tensiunea arteriala poate fi adusa catre normal. Se stie cat de important este aportul de potasiu in organism pentru o buna functionare a inimii.

Diferente intre tipuri de iaurt
Auzi si vezi reclame la diverse tipuri de iaurturi, iar in magazine nu mai stii la care sa te hotarasti. Exista iaurt simplu sau de baut, iaurt cu bifidus, iaurt dietetic, iaurt crema, sana, kefir, iaurt cu fructe, iaurt cu omega 3, iaurt pe baza de soia, lapte batut, etc. Diferentele dintre tipurile de iaurt sunt date de fermentii selectionati in timpul procesului de fabricatie, dar si de gradul de aciditate. Sana are in compozitie bacterii lactice active. Ele imbunatatesc tranzitul intestinal. O cana cu Sana iti ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de calciu. Kefirul contine bacterii lactice vii si drojdii care actioneaza impotriva bacteriilor patogene.

Iaurtul cu bifidus are culturi lactice probiotice (bacterii vii de Bifidobacterium bifidum si Lactobacillus). Iaurturile care au trecut pe eticheta bacterii din tulpina Bifidobacterium Animalis (clasificare internationala DN-173010), sunt cunoscute ca fiind Bifidus ActiRegularis si accelereaza tranzitul intestinal lent. Cercetatorii au observat o reducere cu 20% a duratei tranzitului. Flora intestinala, care actioneaza cu scopul de a degrada resturile alimentare, se poate dezechilibra foarte usor si este necesar ca noi sa ne asiguram ca aducem forte proaspete. Consumul de bacterii lactice active reface flora intestinala.

luni, 28 iunie 2010

Sex pentru un organism sanatos

Sexul nu inseamna doar o placere trecatoare. Sexul inseamna sanatate si frumusete, lucru dovedit de-a lungul vremii de sutele de studii realizate pe aceasta tema.

Iata cateva dintre beneficiile unei vieti sexuale regulate, cu un partener stabil:

Te ajuta sa pierzi kilogramele in plus


O partida de sex de 30 de minute, te scapa de mai bine de 100 de calorii. Asadar, daca esti la dieta si mananci alimente care nu ingrasa, daca faci sport si vrei sa mai ai inca o activitate care sa consume calorii, fa sex de cel putin 3 ori pe saptamana. Astfel, poti ajunge mai rapid la greutatea mult dorita.

Intareste sistemul imunitar

In timpul sexului, se stimuleaza productia de imunoglobina A, anticorpi care intaresc organismul si il fac mai rezistent in fata bolilor. Mai mult decat atat, atunci cand este atins orgasmul, in corp este eliberata o substanta numita dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon foarte puternic care are rolul de a stimula imunitatea si regenerarea tisulara.

Infrumuseteaza pielea


Sexul inseamna frumusete! Tot datorita dehidroepiandrosteronului (DHEA), pielea devine mai frumoasa, mai elastica si mai supla. Pe langa aspectul frumos al pielii, acest hormon stimuleaza atentia, memoria si are efect antidepresiv.

Alunga stresul si instaleaza fericirea

Dupa o partida de sex, partenerii declara ca se simt mai fericiti, mai euforici si lipsiti de orice grija. Acest lucru este datorat eliberarii in corp a endorfinei. S-a dovedit stiintific faptul ca persoanele care fac sex de aproximativ 3 ori pe saptamana, fac fata mai bine stresului si situatiilor limita decat cele care au o activitate sexuala scazuta.

Sexul scade excesul de furie

Daca ai excese de furie, daca te simti mereu nervos si iritat, exista o solutie ieftina si la indemana: sexul. Acesta diminueaza excesele de furie, starile de nervozitate sau atacurile de panica si instaleaza in organism o stare de calm, liniste si relaxare.

Diminueaza durerile

Daca te doare capul, nu te intoarce cu spatele la partener, refuzand categoric ideea de a face sex. Cercetatorii au demonstrat faptul ca dupa sex, orice durere este diminuata datorita eliberarii endorfinelor si a corticosteroizilor. Asadar, atunci cand te sacaie o durere, aminteste-ti ca o partida de sex este mai buna si mai placuta decat o aspirina si fa tu primul pas. Rezultatele vor fi pe masura asteptarilor!

Previne cancerul de prostata

Ejacularile frecvente reduc in mod considerabil riscul barbatilor de a face cancer la prostata. Studiile realizate pe cateva zeci de barbati cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani au avut urmatorul rezultat: barbatii care ejaculau de aproximativ 5 ori pe saptamana erau mai putin expusi cancerului de prostata spre deosebire de cei carea faceau sex mai rar.

Sursa foto: youcanloveyourlifenow.com
Articol realizat de Diana Andrei

Laptopul distruge fertilitatea barbatilor

Barbatii care lucreaza foarte mult timp cu laptopurile prezinta riscuri foarte mari sa ramana infertili, iar de cele mai multe ori efectele sunt ireversibile . Cei mai expusi sunt cei care tin laptopul pe picioare atunci cand lucreaza, reiese dintr-un studiu stiintific efectuat recent in Statele Unite. Calitatea proasta a spermei este cauzata de caldura care vine din carcasa aparatului, situata foarte aproape de organele genitale.

Laptopurile, in timpul functionarii, pot atinge temperaturi de pana la 70 de grade Celsius, lucru care dauneaza puternic scrotului. Asadar cu cat sunt pozitionate mai aproape de zona organelor genitale, cu atat mai mult creste riscul de infertilitate.

Un test realizat pe un numar de 29 de barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani a avut ca rezultat faptul ca mentinerea laptopului pe picioare timp de o ora a dus la cresterea temperaturii scrotului cu aproximativ 2.8 grade Celsius.

Medicul specialist Yefim Sheykin de la Universitatea de Stat din New York, seful acestei cercetari, sustine ca “este necesar ca zona testiculelor sa isi mentina temperatura potrivita pentru ca productia de spermatozoizi sa se afle la un nivel optim”. Acesta a mai adaugat ca micile modificari pot fi reversibile, insa utilizarea frecventa a laptopului poate cauza daune permanente”.

Suzanne Kavic, seful sectiei de endocrinologie de reproducere de la Universitatea Loyola din Chicago, a precizat ca majoritatea barbatilor subestimeaza efectul pe care caldura emanata de laptopuri il poate avea asupra productiei de spermatozoizi.

Specialistul sustine ca de obicei problemele de infertilitate sunt din partea femeii insa de cativa ani, 40% din persoanele care sufera de infertilitate sunt barbati.

duminică, 27 iunie 2010

Dintii bebelusului

Primii dinti ai bebelusului incep sa se formeze foarte devreme, chiar din timpul sarcinii. Deci ingrijirea dintilor copilului incepe mult inainte de nastere, cand este foarte important ca alimentatia mamei sa fie corecta si sa contina toate elementele necesare pentru ea si viitorul copil. Desi dureaza cateva luni pana apar “dintii de lapte”, ei cresc constant inca de la nastere. Parintii pot urmari pozitia lor marcata de mici umflaturi la nivelul gingiilor.


Aparitia dintilor bebelusului: cand?
Si in aceasta privinta fiecare copil este diferit, de aceea data aparitiei primilor dinti, precum si ordinea aparitiei acestora sunt foarte diferite de la un bebelus la altul; exista chiar copii care se nasc cu un dinte, ca de exemplu, Napoleon si Iulius Cezar.
La unii bebelusi primul dinte poate apare pe la 3 luni, la altii dupa prima aniversare. Deci, aveti rabdare, caci un lucru este sigur: dintisorii vor apare singuri inainte ca bebelusul sa implineasca 2 ani.

S-a observat ca la bebelusii cu membrele mai lungi, precum si la cei care sunt alaptati, dintii le apar mai devreme decat la bebelusii mai dolofani.

Care este varsta la care ei apar?
Cel mai adesea, dintii incep sa apara pe la 6-7 luni. In general, un copil are toti dintii de lapte pe la 2 ani (cu variante de cateva luni).


Primii dinti care apar sunt cei doi dinti centrali de jos (incisivii centrali). Urmeaza apoi cei doi dinti centrali de pe maxilarul de sus. Incisivii sunt dinti de taiere, retezare. Urmatorii dinti apar la anumite intervale de timp pana la doi ani si jumatate, trei ani, cand apar molarii posteriori (dinti de zdrobire).

Mai tarziu, intre 6 si 8 ani, dintii de lapte incep sa cada. Ei sunt impinsi afara de dintii permanenti care le vor lua locul.

Puseurile dentare


Simptome curente generale:

* bebelusul saliveaza din abundenta, mai mult decat de obicei;
* cauta sa muste (in joaca);
* are gingiile umflate si rosii;
* are obrazul rosu in locul unde apare dintele;
* se poate sa fie mai suparacios, mai agitat noaptea si/sau ziua;
* eritem la fese;
* febra moderata (37,5-38 grade C).

Unele simtome nu au legatura cu aparitia dintilor

Trebuie sa stiti ca varsaturile, diareea, guturaiul si febra mare... nu au legatura cu aparitia dintilor. Aceste simptome indica prezenta unei boli. In general, puseurile dentare nu se manifesta prin aproape nici un simptom, sau doar prin cele enumerate mai sus, si sunt lipsite de gravitate (cu anumite exceptii).

Diversificarea si hranirea bebelusului

* Importanta hidratarii corecte a copilului Nazurile la masa
* Diversificarea alimentatiei sugarului
* Cateva retete gustoase de papica
* Cum sa ne ajutam copiii sa manince sanatos?
* Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii
* Importanta hidratarii corecte a copilului
* 4 luni: E momentul sa pape altceva
* Alergia la lapte a bebelusului
* Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Calmarea durerilor de aparitie a dintilor
* Puteti sa-i dati copilului o doza corespunzatoare de Paracetamol, sub forma de sirop sau de supozitor, in functie de varsta si de greutatea lui (care trebuie sa faca parte din farmacia de acasa pentru febra si/sau dureri).
* Dati-i, de asemenea, ceva de muscat, in plus fata de suzeta sau de pumnul sau.
* Copiilor care au implinit 6 luni, si doar acestora, dati-le o bucata de morcov (destul de lunga ca sa nu o inghita), sau un coltuc de paine, un biscuit pentru bebelusi.
* Daca aveti un bebelus destul de voinic, dati-i doar o jucarioara pentru sugari sau un inel special pentru dinti, pe care le va putea musca cat de mult doreste.
* Masati-i gingia cu degetul curat si cu un gel dentar cu efecte anestezice, prescris de un medic. Uneori, este suficient pentru calmarea durerii (dar nu mai mult de 4 ori pe zi).

Cum se ingrijesc dintisorii in primele luni de viata?

O data dintele iesit, bebelusul a scapat, in sfarsit, de dureri, cel putin pana va apare urmatorul dinte!
Pentru a avea bine grija de dintii noi ai copilului, trebuie inceput prin protejarea viitorului sau dentar. Fluorul, care intareste smaltul dintilor, este foarte util, dar numai medicul dumneavoastra va poate face recomandarile de urmat in aceasta privinta (Numerosi pediatri il prescriu in doza zilnica pana ce copilul implineste 14 ani).

De asemenea, trebuie sa invatati copilul sa aiba o igiena alimentara buna; evitand sa-i dati zahar (nu adaugati zahar in alimentele pe care le consuma, sau adaugati foarte putin, nu-i dati siropuri aromate, prea mult suc de fructe, biscuiti, dulciuri…) mai ales, inainte de culcare.