Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

luni, 28 iunie 2010

Laptopul distruge fertilitatea barbatilor

Barbatii care lucreaza foarte mult timp cu laptopurile prezinta riscuri foarte mari sa ramana infertili, iar de cele mai multe ori efectele sunt ireversibile . Cei mai expusi sunt cei care tin laptopul pe picioare atunci cand lucreaza, reiese dintr-un studiu stiintific efectuat recent in Statele Unite. Calitatea proasta a spermei este cauzata de caldura care vine din carcasa aparatului, situata foarte aproape de organele genitale.

Laptopurile, in timpul functionarii, pot atinge temperaturi de pana la 70 de grade Celsius, lucru care dauneaza puternic scrotului. Asadar cu cat sunt pozitionate mai aproape de zona organelor genitale, cu atat mai mult creste riscul de infertilitate.

Un test realizat pe un numar de 29 de barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani a avut ca rezultat faptul ca mentinerea laptopului pe picioare timp de o ora a dus la cresterea temperaturii scrotului cu aproximativ 2.8 grade Celsius.

Medicul specialist Yefim Sheykin de la Universitatea de Stat din New York, seful acestei cercetari, sustine ca “este necesar ca zona testiculelor sa isi mentina temperatura potrivita pentru ca productia de spermatozoizi sa se afle la un nivel optim”. Acesta a mai adaugat ca micile modificari pot fi reversibile, insa utilizarea frecventa a laptopului poate cauza daune permanente”.

Suzanne Kavic, seful sectiei de endocrinologie de reproducere de la Universitatea Loyola din Chicago, a precizat ca majoritatea barbatilor subestimeaza efectul pe care caldura emanata de laptopuri il poate avea asupra productiei de spermatozoizi.

Specialistul sustine ca de obicei problemele de infertilitate sunt din partea femeii insa de cativa ani, 40% din persoanele care sufera de infertilitate sunt barbati.