Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 17 iunie 2010

Topul celor mai bune alimente in dieta

TOPUL CELOR 20 DE ALIMENTE

1 Cerealele, bogate in fibre, consumate dimineata reduc pofta de mancare in timpul zilei. Consuma-le pe cele integrale, fara zahar, in combinatie cu lapte slab.
2 Ouale au un continut caloric scazut, sunt bogate in grasimi esentiale, lecitina, vitamine. De fapt, cea mai importanta parte a oului este galbenusul, care, mancat dimineata cu paine prajita, reduce senzatia de foame.
3 Iaurtul te ajuta sa ai un abdomen perfect. Iti iei de aici o importanta sursa de calciu, fermenti si bacterii care favorizeaza o buna digestie si diminueaza senzatia de foame.
4 Carnea de vita este saraca in calorii si te ajuta sa scapi de problema reten- tiei de apa. Consum-o la masa de pranz, pentru ca este bogata in proteine si iti stimuleaza metabolismul.
5 Somonul este bogat in grasimi, dar in grasimi sanatoase, Omega 3, bune pentru functionarea corecta a creierului si arterelor. Il poti manca afumat sau gatit, pentru ca in orice forma va arde lipidele periculoase din organism. Are valoare glicemica 0 si iti calmeaza imediat apetitul.
6 Sardinele sunt si ele bogate in acizi grasi Omega 3, contin proteine, intaresc sistemul cardiovascular si te tonifiaza. Sunt indicate in orice tip de dieta.
7 Fasolea are putine grasimi si se digera usor. Scade colesterolul si pofta de mancare, dar numai gatita sanatos, fara grasimi sau multa sare.
8 Ceapa distruge grasimile din mancare, te ajuta sa elimini excesul de lichide din organism, fiind o leguma dietetica, bogata in calorii negative.
Topul celor mai bune alimente in dieta
9 Salata verde poate fi consumata oricand, in combinatii cu alte legume. Ideal e sa mananci cu 15 minute inainte de masa de pranz cateva foi de salata, care detoxifica organismul si dau senzatia de stomac plin. Mai mult, te energizezi cu vitaminele C si E pe care le contin.
10 Broccoli te scapa de kilogramele in plus. Garantat! Iti iei de aici portia de fibre, vitamine si antioxidanti, fiind indicat mai ales in dietele fumatorilor.
11 Merele stimuleaza foarte bine digestia si te scapa de foame pentru patru ore, datorita fibrei pe care o contin, numita pectina. Iti ofera avantajul ca actioneaza la nivelul stomacului ca o bariera
impotriva lipidelor.
12 Grepfrutul consumat inainte sau dupa masa ajuta stomacul sa digere mai bine mancarea si pe tine sa slabesti. Este un fruct-minune care lupta si impotriva cancerului. Poti urma o dieta simpla, in care sa bei zilnic trei pahare de suc de grepfruit. Urmarea? Vei pierde 1,5 kilograme in 12 saptamani, fara efort.
13 Dovleacul limiteaza retentia de apa si este foarte sarac in sare si zaharuri. Il poti consuma fiert, copt sau conservat, oricum este gustos. Iti imbunatateste sistemul imunitar, te „imbogateste” cu fibre si nu permite caloriilor sa se depuna.
14 Morcovul nu te lasa sa iei in greutate sau sa porti ochelari. Poate fi mancat ca o simpla gustare sau in salate. Contine fibre si foarte putine calorii.
15 Pepenele galben este un foarte bun desert sanatos, bogat in minerale. Stimuleaza tranzitul intestinal si nu permite grasimilor sa se depoziteze. In plus, mancand o jumatate de pepene seara, nu vei mai simti nevoia sa mananci nimic altceva.
16 Ardeii iuti ard caloriile foarte repede. Mai mult, scad pofta de mancare. Atentie insa: pot fi foarte iritanti pentru stomac, dar le poti scoate nervurile
si semintele pentru a atenua iuteala.
17 Uleiul de masline extravirgin te ajuta sa arzi calorii, continand grasimi sanatoase, care sporesc efectul antioxidant al legumelor din salate.
18 Nucile sunt un foarte bun desert. Nu au multe calorii, sunt bogate in fibre si indicate in orice dieta. Inlocuieste gustarea nesanatoasa dintre mese cu un pumn de nuci. Actioneaza benefic nu numai pentru silueta, dar si pentru inima.
19 Ceaiul verde arde caloriile. Este antioxidant, imbunatateste metabolismul si asigura o buna functionare a sistemului vascular, regland temperatura corpului. Scade glicemia si nu permite lipidelor sa se asimileze. Intr-adevar, nu te scapa de senzatia de foame, insa stimuleaza arderea grasimilor. Cu cinci cani de ceai poti sa arzi 70 de calorii.
20 Apa bauta inainte de masa, ii da stomacului tau senzatia de satietate. Scapi de oboseala hidratându-te, asa ca nu-ti va fi greu sa faci cele 30 de minute de miscare zilnice chiar si când te intorci de la serviciu. Bea zilnic cel putin doi litri de apa!

Afla ce-si doresc barbatii

Barbatii prefera mai curand sa actioneze decat sa vorbeasca- toata lumea stie. Si trebuie sa „forezi” in adancime ca sa scoti sentimentele lor la iveala.

Trebuie sa dai dovada de maiestrie de magician ca sa le muti punctul de interes de la minte la inima. Asta e, nu mai e un secret pentru nimeni ca sunt cu totul alta „mancare de peste” decat noi, femeile.

Si cum aflam ce vor ei de la noi? Noroc ca fiecare din noi avem si o parte masculina, si una feminina - psihologic vorbind. Femeile sunt mai intuitive, intra mai usor in legatura cu partea masculina din ele. De aceea, lor le e mai usor sa-i inteleaga pe barbati. Dar exista si printre ei exemplare de o profunzime sufleteasca remarcabila, care, insotita de logica lor caracteristica, scot la iveala genii. Nu
e de mirare ca cei mai mari psihologi ai lumii au fost barbati. Noi am ales pentru tine cateva repere din munca psihologilor barbati care au avut in viata lor femei remarcabile. In cazul in care mai aveai intrebari.

Pune-l in valoare

Stii situatia, e clasica. Tu incepi sa-i povestesti ce s-a intamplat la serviciu: ce ti-a zis seful, cum au reactionat colegii...
Esti sincera in intentia ta de a i te confesa – doar atat. Ce face el? Incepe sa-ti explice unde ai gresit:
„Trebuia sa...” – cunosti placa. De ce face asa? Abia asteapta sa-si etaleze forta masculina ignorata, se pare. Daca s-ar simti sigur pe el, n-ar avea nevoie sa-ti „demonstreze” nimic. Probabil, ai observat ca e mai usor sa vorbesti cu un barbat care doar ti-e amic, decat cu cel cu care esti implicata intr-o relatie. Asta pentru ca amicul n-are nevoie sa se infoaie in pene in fata ta. Ce se ascunde aici, de fapt? Nu-l pui destul in valoare. Culmea, faptul ca tu te vaiti, il face pe el sa simta ca nu e destul de bun. Cand incepe sa te critice, de fapt face o incercare disperata de a corecta asta.
Ar vrea sa actioneze el in locul tau, sa puna lucrurile in ordine – de aceea iti da „solutii”, cand tu vrei doar sa-i povestesti. De fapt, ar fi mai multumit sa-l pui pe el in centrul atentiei, sa-i vorbesti despre lucruri care il privesc pe el, si apoi, in mod natural – pentru ca se simte important pentru tine–te va aseza pe piedestalul lui. In acel moment, sigur n-o sa mai simti nevoia sa-i povestesti ce s-a intamplat la serviciu...

Nu-l trage de limba


„Ce simti tu despre noi doi?” - ti-ai dori sincer sa afli, din moment ce el nu vorbeste niciodata despre asta. Nu-ti spune niciodata „te iubesc”, nu-ti aduce niciodata o floare... Pare lipsit de orice fel de emotie. Cum sa scoti la lumina sentimentele unui astfel de bloc impenetrabil?
Deschide o discutie despre altceva. De cele mai multe ori, barbatii care nu-si arata sentimentele sunt puternici in domeniul profesional. Sau macar au atitudinea unui lider. Tot ce ai de facut este sa de fii curioasa cu privire la acest aspect. Intreaba-l cu sinceritate cum se comporta in situatiile care il provoaca.
Curiozitatea ta neprefacuta o sa-i dezlege limba mai mult decat orice tir de intrebari despre voi doi. Pentru ca el va fi flatat de interesul pe care i-l arati, de aprecierea pe care o vede in ochii tai – nu ai cum sa nu fii marcata de cat de bun strateg este – si vei obtine efectul mangaierii sub barba a unui motan rasfatat. O sa-ti „toarca” in brate. O sa-ti faca cele mai frumoase declaratii de dragoste care au existat pe acest pamant. O sa devina poet (oare asta inseamna sa fii muza?).

Nu-l cocolosi

In fiecare femeie traieste o potentiala mama. Orice fetita isi descopera aceasta vocatie cand se joaca cu papusile. Iti amintesti cum era? Le dadeai sa manance, le imbracai, le culcai – tot alaiul de gesturi izvorate din esenta naturii feminina.

De-abia astepti sa ai fata de cine sa le pui in practica. Iubitul tau devine tinta preferata a nevoii tale de a proteja si a hrani. Dar ai grija: chiar daca el se lasa cocolosit, nu-i submina puterea si autoritatea masculine. Cum iti dau seama ca ai exagerat? Uite-te la comportamentul lui. Tace? Nu are succes in afaceri? Face lucruri iresponsabile (de genul: baut prea mult, cheltuit banii aiurea etc)? Sunt tot atatea semnale de alarma. Poti sa le iei drept dovezi ca el are nevoie de protectia ta. Dar ceea ce ai tu de facut este exact contrariul: ia-ti mana de pe el. Chiar daca iti vine greu, el are nevoie sa demonstreze ca poate. si unde crezi ca o sa vina prima data ca sa se laude cu reusitele lui?

sex, sex, sex


Da, numai asta au ei in cap, e adevarat. Inclusiv al tau, cat de nevinovat pare. Recunosc si psihologii lor. Fii foarte atenta, interactiunea sexuala este momentul in care orice barbat isi da arama pe fata. Atunci da drumul, in sfarsit, emotiilor pe care, de obicei, le tine ascunse. Nu te mira daca-ti spune
„te iubesc” numai in timp ce faceti dragoste– nu exista niciun moment in care un barbat sa fie mai aproape de el insusi. Invata sa-l „citesti”. Problemele sexuale ale unui barbat vorbesc despre neimplinirile lui emotionale. Impotenta se trateaza cel mai bine cu un psihoterapeut bun, dar si cu o iubita pe masura. Lasa-i libertatea de a se exprima si da-ti frau liber pasiunii si iubirii. Nimic nu-l face pe un barbat sa fie mai implinit ca privirile pline de recunostinta ale iubitei sale dupa un orgasm.

Si barbatii plang cateodata

...dar rar. Pentru ca, de-a lungul veacurilor, ei au trebuit sa-si demonstreze forta, de multe ori prin agresivitate.

Ce vrem noi de la ei?

Intrebarea e buna, mai ales pentru ca, de obicei, ei stiu ce vor. Natura feminina e mai nehotarata,
si de multe ori ea creeaza conflicte.

Ce nu le place la noi:

Gelozia.
O femeie care il cotrobaie prin buzunare si care ii sparge parola de la e-mail n-o sa gaseasca niciodata calea catre inima lui. Chiar daca il flateaza ca il doresti asa de mult, tot il deranjeaza ca esti dependenta.
Cicaleala.
Nu-i place sa-i spui tu ce sa faca. Abtine-te. Chiar daca vezi ca nu e bine cum face, uneori trebuie sa-l lasi sa descopere singur varianta corecta. Ca sa simta ca a meritat.
Neincrederea.
Nimic nu-l motiveaza mai mult pe un barbat ca sentimentul ca femeia lui are incredere in el.

Autor articol: Aneta Voinea

Scapa de grasimea de pe abdomen

Dieta descrisa mai jos te va ajuta sa iti indeplinesti scopul – fara grasime pe abdomen si o talie sexi pentru aceasta vara fierbinte!
Atunci cand mancam mai mult decat este necesar (si mai multe calorii decat ardem, pe parcursul zilei), corpul nostru inmagazineaza surplusul de calorii sub kilogramelor in plus, a grasimii.

Teoria este simpla: grasimea reprezinta calorii care trebuie consumate, in asa fel incat corpul tau sa redevina suplu, iar tu sa te mandresti cu acel abdomen plat, pe care sunt convinsa ca ti-l doresti.

Desi banuiesc ca nu mai trebuie sa repet – nu exista solutii miraculoase nici pentru aceasta problema. Cu toate acestea, putina determinare in a urma un program moderat de fitness si o dieta care sa urmeze regulile prezentate mai jos te vor ajuta sa iti indeplinesti scopul – un abdomen sexi, pentru aceasta vara fierbinte!

1. Neaparat: Dieta bogata in proteine


Cea mai buna modalitate de a pierde din grasime este sa urmezi o dieta bogata in proteine (slabe) si saraca in carbohidrati procesati si grasimi. Corespunzator Food Standards Agency, ouale reprezinta o sursa excelenta de proteine, care te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei.

Pana acum, ouale au fost considerate un aliment nesanatos, din cauza colesterolului; cu toate acestea s-a descoperit recent ca nu pot creste cantitatea de colesterol din organism. In plus, ouale au un continut bogat de vitamina B12, supliment bine-cunoscut pentru capacitatea de a creste scaderea in greutate.

2. Lactate sarace in grasimi


Corespunzator unui articol in Obesity Research, persoanele care consuma in mod frecvent lactate pot pierde cu pana la 70% mai multe grasimi decat cele care nu au inclus produsele lactate in dieta.

Lucrul foarte important pe care trebuie sa il retii, atunci cand iti alcatuiesti dieta, este sa alegi lactate sarace in grasimi sau complet degresate – cele mai bune surse sunt laptele si iaurtul degresate, pe care le poti consuma cel putin de trei ori pe zi. Produsele lactate pot, de asemenea, sa iti intareasca oasele si sa ajute la construirea masei musculare.

3. Fasolea, un aliment-minune

Fasolea ar putea fi considerata unul dintre alimentele – minune: reprezinta o excelenta sursa de fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism, o sursa importanta de proteine si fier. Alege cu incredere fasole rosie (cea mai sanatoasa) dar si fasole alba sau lima, pentru a scapa de kilogramele din jurul taliei.

Fasolea poate reprezenta, de asemenea, un substitut excelent al carnii - daca esti vegetariana, tii post sau vrei sa elimini grasimile saturate din dieta ta.

4. Bea apa, din nou!

Desi iti repetam asta de fiecare data, va trebui sa iti amintesc din nou: apa este esentiala in procesul de slabire, cu atat mai mult cu cat ai de dat jos grasimile din jurul abdomenului. Corpul tau nu poate functiona bine decat perfect hidratat, asa ca incearca sa depasesti portia zilnica de 8 pahare, mai ales pe timpul verii!

5. Merele – minunate, chiar si pentru dieta


Ai auzit de nenumarate ori ca un mar pe zi pastreaza doctorul la distanta... ei bine, poti parafraza proverbul si concluziona: un mar pe zi pastreaza si sunculitele la distanta... studiile arata ca pectina, continuta in mere, limiteaza cantitatea de grasime care poate fi absorbita de catre celule.

6. Ovazul: nutrienti si fibre

Ovazul reprezinta un exemplu excelent de cereale integrale pe care corpul tau are nevoie, pentru a arde grasimea de pe abdomen. Nu numai ca vei imbogati meniul tau cu o multime de nutrienti, dar vei avea si un aport mare de fibre, absolut necesare in dieta zilnica.

7. Pestele: sursa ta de omega-3


Acesta ii furnizeaza corpului si acizi grasi omega-3 si proteine slabe, esentiale pentru a creste capacitatea corpului de a arde grasimile si a construi muschi. In cazul in care nu iti place pestele, te sfatuim sa te intorci la punctul 3 si sa mananci fasole.

8. Morcovii

Acestia contin caroten, o forma a vitaminei A deosebit de eficienta in eliminarea grasimilor si a reziduurilor din organism. Carotenul se va transforma, in intestine, in vitamina A si iti va creste considerabil rata metabolismului, iar cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei putea arde mai repede grasimea!

Lenjeria barbatilor ... ce trebuie stiut !

Dupa ce te vei informa mai mult despre lenjerie, vei realiza curand ca trebuie sa ai grija de bijuteriile tale.

Inlocuieste vechea lenjerie
Conform unor statistici, unui barbat ii ia 8 ani de zile sa isi schimbe lenjeria. Odata ce o pereche de boxeri s-a rupt, sau tesatura s-a rarit, e timpul sa-i arunci la gunoi. Sa porti lenjerie rupta, e ca si cum ai sta pe o panta alunecoasa.

Fa-ti o colectie de lenjerie intima
Barbatii ar trebui sa aiba cel putin 10 perechi de chiloti. Cate o pereche pentru fiecare zi a saptamanii plus 2 perechi aditionale pentru noptile din weekend. Barbatii activi, cei care transpira in mod excesiv au nevoie de cateva perechi in plus, pentru a-si preintampina nevoile.

Gaseste-ti brandul potrivit

Este dificil sa gasesti un brand care sa se potriveasca perfect nevoilor tale: sa iti tina bijuteriile la locul lor, fara a fi prea stramti sau prea largi. Cand ai gasit brandul perfect tie, iti recomand sa ii ramai fidel. Mai mult de atat nu te limita la un singur stil. Este bine sa ai o varietate, potrivite diferitelor activitati.

Spala-ti lenjeria de fiecare data
Stiai ca lenjeria murdara poarta pana la 1 g de materie fecala? Dezgustator. De aceea nu trebuie sa porti mai mult de o zi o pereche de boxeri sau orice alta lenjerie, care va fi spalata dupa fiecare purtare.

Nu purta boxeri sub pantaloni
Boxerii isi au locul lor in garderoba ta. Sunt foarte buni pentru a dormi in ei, dar si cu blugi. Pantalonii de costum au nevoie de ceva mult mai rafinat decat boxerii.

Data viitoare cand te imbraci, nu uita un lucru: cu cat lenjeria ta intima arata mai bine, cu atat sansele tale ca ea sa ti-i dea jos mai repede sunt mai mari.

marți, 15 iunie 2010

Previne deshidratarea la copii

Nici macar caldura insuportabila de afara nu il va putea tine departe pe copilul tau de terenul de joaca. In conditiile acestea, trebuie sa fii in permanenta atent la stare de sanatate a micutului tau.

Organismul acestuia nu este capabil sa isi regleze temperatura corpului atat de bine precum in cazul adultilor. Din aceasta cauza, este necesar sa iti iei cateva metode de precautie pentru a preveni deshidratarea la copii.Atentie la conditia fizica a copilului!

Daca greutatea micutului tau este mai mare decat limitele in care ar trebui sa se incadreze un copil de varsta sa sau daca acesta nu este obisnuit cu efortul fizic, atunci caldura sufocanta si efortul il vor aduce destul de rapid in pragul deshidratarii.

Primul lucru pe care trebui sa il faci este sa ii moderezi activitatile, pentru ca acesta sa se invete cu efortul fizic in mod treptat. Pentru inceput, lasa-l sa se joace in reprize, mai ales daca practica un sport intr-un cadru organizat.

Poti face acest lucru pe parcursul a 10 zile. Tine cont si de intensitatea activitatilor pe care le practica. Ai grija ca micutul sa inceapa cu activitati de o dificultate moderata si sa treaca la sporturi mai solicitante dupa ce corpul sau deja s-a obisnuit atat cu efortul fizic, dar si cu temperatura de afara. In felul acesta, corpul se obsinuieste sa ceara un volum mai mare de apa si in consecinta sa transpire mai mult, facand astfel fata caldurii.

Atentie! Nu ii permite sa depuna efort la orele pranzului si indeamna-l in permanenta sa bea apa pentru a se hidrata.

Ofera-i bauturi pentru sportivi cu moderatie!

Una dintre metodele eficiente de hidratare o reprezinta bauturile hidratante pentru sportivi. Pentru ca au un gust delicios de fructe, copilul tau va fi mult mai tentat sa consume astfel de baturi decat sa bea incontinuu apa.

Atentie insa la cantitate! Acestea contin destul de mult zahar, asa ca ar fi indicat ca micutul tau sa consume aceste bauturi doar in timpul efortului fizic propriu-zis si nu intotdeauna, ca inlocuitor pentru apa.

Imbraca-l in haine potrivite

Imbraca-l pe copilul tau in haine deschise la culoare, cu o textura usoara si care nu sunt foarte stranse pe corp. Sapca sau palaria si crema de protectie solara nu trebuie sa lipseasca din arsenalul de prevenire a deshidratarii.

Daca micutul tau practica un sport care implica si un echipament mai greoi, atunci lasa-l sa se antreneze pret de cateva zile cu haine de vara pentru ca mai apoi sa treaca la echipamentul sportiv. Corpul sau va avea timp sa se obisnuiasca mai intai cu efortul respectiv si apoi sa invete sa se adapteze echipamentului.

Monitorizeaza-l

Copiii sunt neatenti asa ca, oricate sfaturi i-ai da prichindelului tau, este foarte posibil ca, prins in competitia jocului, sa uite de majoritatea. Daca stii ca acesta face nazuri atunci cand vine vorba sa poarte o sapca pe cap sau sa bea apa din cand in cand, atunci ar fi bine sa il monitorizezi, mai ales daca temperaturile ating cote alarmante.

Observa daca si-a baut apa sau bauturile pe care i le-ai oferit, indeamna-l din cand in cand sa mai ia o pauza si nu il lasa sa se joace in soare, la amiaza. Daca micutul pare extenuat, ar fi indicat sa isi ia o zi libera, in care sa se relaxeze si sa isi reia activitatile dupa aceasta pauza.

Atentie!
Conform Asociatiei Americane de Pediatrie, copiii ar trebui sa se hidrateze inainte de a pleca la joaca. De asemenea, medicii recomanda ca micutii sa ia pauze frecvente si sa bea apa o data la 20 de minute, chiar daca au impresia ca nu le este sete.

duminică, 13 iunie 2010

Cum faci fata caniculei

35 ° Celsius si gradele tot urca... Cand termometrul afiseaza deja temperaturi foarte mari, atmosfera devine din ce in ce mai sufocanta. Organismul nu mai face fata si incepe sa transpire abundent. Corpul uman, care contine peste 80% apa, rezista foarte greu deshidratarii.

Pentru a lupta impotriva caniculei, iata cateva reguli usor de urmat:

1. Bea cat mai multa apa, chiar daca nu simti nevoia de sete, este important pentru a compensa pierderea de apa a organismului prin transpiratie. Aportul de apa poate sa provina din mai multe surse: suc de fructe, ceai, pepene, legume bogate in apa.

2. Reimprospateaza-te periodic, de-a lungul zilei. Daca esti acasa, poti face un dus rapid in momentele in care nu mai rezisti din cauza caldurii. Daca nu ai posibilitatea, foloseste o batista de bumbac pe care sa o umezesti in apa rece si trece-o de-a lungul cefei sau racoreste-te cu un spray vaporizator, special pentru reimprospatarea corpului.

3. Inchide ferestrele, trage draperiile sau perdelele inca de la primele ore ale diminetii si nu le deschide decat seara tarziu, dupa ce soarele a apus. Vei impiedica astfel sa intre caldura si vei mentine pentru mai mult timp racoarea in camera.

4. Foloseste un ventilator sau monteaza-ti aer conditionat. Citeste mai multe despre: Cum sa iti alegi aparatul de aer conditionat.

5. Imbraca-te corespunzator temperaturii de afara. Hainele joaca un rol important pentru ca te ajuta sa faci fata caldurii: alege haine largi, din tesaturi naturale (bumbac, in, matase etc), in culori deschise. Articolele vestimentare stramte si din materiale sintetice favorizeaza transpiratia. Evita sa porti haine negre pentru ca acestea atrag razele soarelui.

6. Daca trebuie sa mergi prin oras, evita orele de varf cand soarele arde cu putere (12-16). Protejeaza-te de razele ultraviolete cu ochelari de soare, umbrele, palarii, evantaie.

7. Evita sa practici un sport care te face transpiri abundent si astfel sa pierzi foarte multa apa din corp. Este ideal sa practici inotul sau alt sport nautic, pentru ca astfel iti vei hidrata si pielea.


•Pentru a sti daca organismul tau sufera sau nu de deshidratare, fa testul cutanat: ciupeste pielea de pe mana si apoi desprinde degetele. In principiu, pielea trebuie sa revina imediat la forma initiala. Daca pliul ramane mai mult timp, inseamna ca esti deshidratat;
•In perioada de canicula, persoanele cele mai expuse sunt batranii si copiii. Asadar, aveti grija sa beti suficienta apa. In cazul copiilor, este recomandat sa mariti usor cantitatea de lapte sau ceai si sa verificati permanent ca acestia sa nu stea in soare;
•Nu bea apa cu gheata! Lichidele pe care le bei trebuie sa fie cu cateva grade mai reci decat mediul ambient. Mecanismul de termoreglare al organismul este fortat si uneori mai pot aparea dureri mari de stomac;
•Nu incerca sa scapi de transpiratie folosind foarte mult antiperspirant. Transpiratia este un proces biologic normal prin care corpul scapa de toxine, deci nu trebuie sa inhibi acest lucru. Este mult mai bine sa te speli de mai multe ori si sa folosesti o cantitate mai mica de produs.