Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 17 iunie 2010

Afla ce-si doresc barbatii

Barbatii prefera mai curand sa actioneze decat sa vorbeasca- toata lumea stie. Si trebuie sa „forezi” in adancime ca sa scoti sentimentele lor la iveala.

Trebuie sa dai dovada de maiestrie de magician ca sa le muti punctul de interes de la minte la inima. Asta e, nu mai e un secret pentru nimeni ca sunt cu totul alta „mancare de peste” decat noi, femeile.

Si cum aflam ce vor ei de la noi? Noroc ca fiecare din noi avem si o parte masculina, si una feminina - psihologic vorbind. Femeile sunt mai intuitive, intra mai usor in legatura cu partea masculina din ele. De aceea, lor le e mai usor sa-i inteleaga pe barbati. Dar exista si printre ei exemplare de o profunzime sufleteasca remarcabila, care, insotita de logica lor caracteristica, scot la iveala genii. Nu
e de mirare ca cei mai mari psihologi ai lumii au fost barbati. Noi am ales pentru tine cateva repere din munca psihologilor barbati care au avut in viata lor femei remarcabile. In cazul in care mai aveai intrebari.

Pune-l in valoare

Stii situatia, e clasica. Tu incepi sa-i povestesti ce s-a intamplat la serviciu: ce ti-a zis seful, cum au reactionat colegii...
Esti sincera in intentia ta de a i te confesa – doar atat. Ce face el? Incepe sa-ti explice unde ai gresit:
„Trebuia sa...” – cunosti placa. De ce face asa? Abia asteapta sa-si etaleze forta masculina ignorata, se pare. Daca s-ar simti sigur pe el, n-ar avea nevoie sa-ti „demonstreze” nimic. Probabil, ai observat ca e mai usor sa vorbesti cu un barbat care doar ti-e amic, decat cu cel cu care esti implicata intr-o relatie. Asta pentru ca amicul n-are nevoie sa se infoaie in pene in fata ta. Ce se ascunde aici, de fapt? Nu-l pui destul in valoare. Culmea, faptul ca tu te vaiti, il face pe el sa simta ca nu e destul de bun. Cand incepe sa te critice, de fapt face o incercare disperata de a corecta asta.
Ar vrea sa actioneze el in locul tau, sa puna lucrurile in ordine – de aceea iti da „solutii”, cand tu vrei doar sa-i povestesti. De fapt, ar fi mai multumit sa-l pui pe el in centrul atentiei, sa-i vorbesti despre lucruri care il privesc pe el, si apoi, in mod natural – pentru ca se simte important pentru tine–te va aseza pe piedestalul lui. In acel moment, sigur n-o sa mai simti nevoia sa-i povestesti ce s-a intamplat la serviciu...

Nu-l trage de limba


„Ce simti tu despre noi doi?” - ti-ai dori sincer sa afli, din moment ce el nu vorbeste niciodata despre asta. Nu-ti spune niciodata „te iubesc”, nu-ti aduce niciodata o floare... Pare lipsit de orice fel de emotie. Cum sa scoti la lumina sentimentele unui astfel de bloc impenetrabil?
Deschide o discutie despre altceva. De cele mai multe ori, barbatii care nu-si arata sentimentele sunt puternici in domeniul profesional. Sau macar au atitudinea unui lider. Tot ce ai de facut este sa de fii curioasa cu privire la acest aspect. Intreaba-l cu sinceritate cum se comporta in situatiile care il provoaca.
Curiozitatea ta neprefacuta o sa-i dezlege limba mai mult decat orice tir de intrebari despre voi doi. Pentru ca el va fi flatat de interesul pe care i-l arati, de aprecierea pe care o vede in ochii tai – nu ai cum sa nu fii marcata de cat de bun strateg este – si vei obtine efectul mangaierii sub barba a unui motan rasfatat. O sa-ti „toarca” in brate. O sa-ti faca cele mai frumoase declaratii de dragoste care au existat pe acest pamant. O sa devina poet (oare asta inseamna sa fii muza?).

Nu-l cocolosi

In fiecare femeie traieste o potentiala mama. Orice fetita isi descopera aceasta vocatie cand se joaca cu papusile. Iti amintesti cum era? Le dadeai sa manance, le imbracai, le culcai – tot alaiul de gesturi izvorate din esenta naturii feminina.

De-abia astepti sa ai fata de cine sa le pui in practica. Iubitul tau devine tinta preferata a nevoii tale de a proteja si a hrani. Dar ai grija: chiar daca el se lasa cocolosit, nu-i submina puterea si autoritatea masculine. Cum iti dau seama ca ai exagerat? Uite-te la comportamentul lui. Tace? Nu are succes in afaceri? Face lucruri iresponsabile (de genul: baut prea mult, cheltuit banii aiurea etc)? Sunt tot atatea semnale de alarma. Poti sa le iei drept dovezi ca el are nevoie de protectia ta. Dar ceea ce ai tu de facut este exact contrariul: ia-ti mana de pe el. Chiar daca iti vine greu, el are nevoie sa demonstreze ca poate. si unde crezi ca o sa vina prima data ca sa se laude cu reusitele lui?

sex, sex, sex


Da, numai asta au ei in cap, e adevarat. Inclusiv al tau, cat de nevinovat pare. Recunosc si psihologii lor. Fii foarte atenta, interactiunea sexuala este momentul in care orice barbat isi da arama pe fata. Atunci da drumul, in sfarsit, emotiilor pe care, de obicei, le tine ascunse. Nu te mira daca-ti spune
„te iubesc” numai in timp ce faceti dragoste– nu exista niciun moment in care un barbat sa fie mai aproape de el insusi. Invata sa-l „citesti”. Problemele sexuale ale unui barbat vorbesc despre neimplinirile lui emotionale. Impotenta se trateaza cel mai bine cu un psihoterapeut bun, dar si cu o iubita pe masura. Lasa-i libertatea de a se exprima si da-ti frau liber pasiunii si iubirii. Nimic nu-l face pe un barbat sa fie mai implinit ca privirile pline de recunostinta ale iubitei sale dupa un orgasm.

Si barbatii plang cateodata

...dar rar. Pentru ca, de-a lungul veacurilor, ei au trebuit sa-si demonstreze forta, de multe ori prin agresivitate.

Ce vrem noi de la ei?

Intrebarea e buna, mai ales pentru ca, de obicei, ei stiu ce vor. Natura feminina e mai nehotarata,
si de multe ori ea creeaza conflicte.

Ce nu le place la noi:

Gelozia.
O femeie care il cotrobaie prin buzunare si care ii sparge parola de la e-mail n-o sa gaseasca niciodata calea catre inima lui. Chiar daca il flateaza ca il doresti asa de mult, tot il deranjeaza ca esti dependenta.
Cicaleala.
Nu-i place sa-i spui tu ce sa faca. Abtine-te. Chiar daca vezi ca nu e bine cum face, uneori trebuie sa-l lasi sa descopere singur varianta corecta. Ca sa simta ca a meritat.
Neincrederea.
Nimic nu-l motiveaza mai mult pe un barbat ca sentimentul ca femeia lui are incredere in el.

Autor articol: Aneta Voinea