Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 17 iunie 2010

Topul celor mai bune alimente in dieta

TOPUL CELOR 20 DE ALIMENTE

1 Cerealele, bogate in fibre, consumate dimineata reduc pofta de mancare in timpul zilei. Consuma-le pe cele integrale, fara zahar, in combinatie cu lapte slab.
2 Ouale au un continut caloric scazut, sunt bogate in grasimi esentiale, lecitina, vitamine. De fapt, cea mai importanta parte a oului este galbenusul, care, mancat dimineata cu paine prajita, reduce senzatia de foame.
3 Iaurtul te ajuta sa ai un abdomen perfect. Iti iei de aici o importanta sursa de calciu, fermenti si bacterii care favorizeaza o buna digestie si diminueaza senzatia de foame.
4 Carnea de vita este saraca in calorii si te ajuta sa scapi de problema reten- tiei de apa. Consum-o la masa de pranz, pentru ca este bogata in proteine si iti stimuleaza metabolismul.
5 Somonul este bogat in grasimi, dar in grasimi sanatoase, Omega 3, bune pentru functionarea corecta a creierului si arterelor. Il poti manca afumat sau gatit, pentru ca in orice forma va arde lipidele periculoase din organism. Are valoare glicemica 0 si iti calmeaza imediat apetitul.
6 Sardinele sunt si ele bogate in acizi grasi Omega 3, contin proteine, intaresc sistemul cardiovascular si te tonifiaza. Sunt indicate in orice tip de dieta.
7 Fasolea are putine grasimi si se digera usor. Scade colesterolul si pofta de mancare, dar numai gatita sanatos, fara grasimi sau multa sare.
8 Ceapa distruge grasimile din mancare, te ajuta sa elimini excesul de lichide din organism, fiind o leguma dietetica, bogata in calorii negative.
Topul celor mai bune alimente in dieta
9 Salata verde poate fi consumata oricand, in combinatii cu alte legume. Ideal e sa mananci cu 15 minute inainte de masa de pranz cateva foi de salata, care detoxifica organismul si dau senzatia de stomac plin. Mai mult, te energizezi cu vitaminele C si E pe care le contin.
10 Broccoli te scapa de kilogramele in plus. Garantat! Iti iei de aici portia de fibre, vitamine si antioxidanti, fiind indicat mai ales in dietele fumatorilor.
11 Merele stimuleaza foarte bine digestia si te scapa de foame pentru patru ore, datorita fibrei pe care o contin, numita pectina. Iti ofera avantajul ca actioneaza la nivelul stomacului ca o bariera
impotriva lipidelor.
12 Grepfrutul consumat inainte sau dupa masa ajuta stomacul sa digere mai bine mancarea si pe tine sa slabesti. Este un fruct-minune care lupta si impotriva cancerului. Poti urma o dieta simpla, in care sa bei zilnic trei pahare de suc de grepfruit. Urmarea? Vei pierde 1,5 kilograme in 12 saptamani, fara efort.
13 Dovleacul limiteaza retentia de apa si este foarte sarac in sare si zaharuri. Il poti consuma fiert, copt sau conservat, oricum este gustos. Iti imbunatateste sistemul imunitar, te „imbogateste” cu fibre si nu permite caloriilor sa se depuna.
14 Morcovul nu te lasa sa iei in greutate sau sa porti ochelari. Poate fi mancat ca o simpla gustare sau in salate. Contine fibre si foarte putine calorii.
15 Pepenele galben este un foarte bun desert sanatos, bogat in minerale. Stimuleaza tranzitul intestinal si nu permite grasimilor sa se depoziteze. In plus, mancand o jumatate de pepene seara, nu vei mai simti nevoia sa mananci nimic altceva.
16 Ardeii iuti ard caloriile foarte repede. Mai mult, scad pofta de mancare. Atentie insa: pot fi foarte iritanti pentru stomac, dar le poti scoate nervurile
si semintele pentru a atenua iuteala.
17 Uleiul de masline extravirgin te ajuta sa arzi calorii, continand grasimi sanatoase, care sporesc efectul antioxidant al legumelor din salate.
18 Nucile sunt un foarte bun desert. Nu au multe calorii, sunt bogate in fibre si indicate in orice dieta. Inlocuieste gustarea nesanatoasa dintre mese cu un pumn de nuci. Actioneaza benefic nu numai pentru silueta, dar si pentru inima.
19 Ceaiul verde arde caloriile. Este antioxidant, imbunatateste metabolismul si asigura o buna functionare a sistemului vascular, regland temperatura corpului. Scade glicemia si nu permite lipidelor sa se asimileze. Intr-adevar, nu te scapa de senzatia de foame, insa stimuleaza arderea grasimilor. Cu cinci cani de ceai poti sa arzi 70 de calorii.
20 Apa bauta inainte de masa, ii da stomacului tau senzatia de satietate. Scapi de oboseala hidratându-te, asa ca nu-ti va fi greu sa faci cele 30 de minute de miscare zilnice chiar si când te intorci de la serviciu. Bea zilnic cel putin doi litri de apa!