Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

vineri, 14 mai 2010

Sotie...amanta

Sotiile, sunt tot femei si ele, dar, uneori, mai putin interesante, mai putin parfumate, mai putin vesele, mai putin aranjate. Privindu-le seara, obosite de prea mult strigat la copii, de prea multa munca, lipsite de chef de glume si cu gandul la lista de cumparaturi de a doua zi, e drept ca nu-ti mai inspira poezie, aventura, apetit.
Si asa, usor, usor, te obisnuiesti cu acest tablou casnic, in care Ea se depersonalizeaza si se transforma intr-un administrator-contabil, intr-o persoana langa care dormi.
Nevasta o poti recunoaste usor, dupa acea privire pierduta si resemnata. Are un aer serios, de om care stie cu ce se „mananca“ viata. Ea e scoasa de obicei la gratarele cu nasii, spala rosiile, taie carnea pentru fripturi cu o siguranta dezarmanta si pune masa cu o precizie chiar enervanta, fiindca intotdeauna ii iese tot ceea ce tine de bucatarie. Pe neveste le gasesti la piata, la supermarket, nu le poti confunda cu amantele- ele sunt de obicei insotite, radioase si zambesc; nevestele sunt serioase, usor incrunate, singure de obicei si preocupate de ceea ce cumpara. Sambata si duminica sunt si ele insotite de barbatii lor, dar distanta dintre ei, privirile sotilor care spun „uite, sunt cu tine la cumparaturi azi, deci ce mai vrei?“ te fac sa distingi foarte clar amantele de sotii.
E usor sa-ti pierzi barbatul printre sacose si rufe care trebuie calcate.
Un sot este, inainte de toate, un barbat, iar o sotie trebuie sa ramana o femeie. O sotie inteligenta nu face reprosuri si nici crize de gelozie.Crizele de furie, amenintarile insotite de replicile „din cauza ta…“, nu fac decat sa-i puna pe fuga pe domni, spre oazele de liniste din alte brate, deschise si suficient de primitoare, dispuse sa-i accepte.
Ati pastra iubirea in casnicie este o arta, o lectie de viata pe care fiecare femeie trebuie sa o stie. Primul atribut al feminitatii este constiinta de sine. Valorizarea. Femeile moderne, din nefericire, au uitat ce inseamna feminitatea. A avea un sot nu este sinonim cu a avea un barbat. Sotul poate fi sot sotiei si, din nefericire, barbat pentru o alta femeie.
De aceea, fiecare sotie, inainte de a fi sotie, ar fi minunat daca ar putea fi femeie.

joi, 13 mai 2010

Fericirea...

"Dragoste inseamna sa pui fericirea persoanei iubite mai presus de propria fericire." H. Jackson Brown, Jr.

"Fericirea sau nefericirea oamenilor este in mare parte opera lor."(John Locke)

"Fericirea este gaura cheii prin care tragi cu ochiul la ceea ce numai visul poate atinge." ( Ionut Caragea)

"Daca esti curajos asculta vocea inimii. Daca esti un las, asculta vocea ratiunii.
Insa pentru lasi nu exista nici un paradis. Paradisul isi deschide portile numai celor plini de curaj." (Osho)

“Nu putem face lucruri mari pe acest Pamant, putem face numai lucruri mici, cu multa dragoste.” Mother Teresa

marți, 11 mai 2010

"Viata este aici si acum"

"Riscul trebuie sa fie una din trasaturile fundamentale ale omului. In clipa in care vezi ca lucrurile se aseaza, destrama-le" (Osho)

"Risca tot ce ai fii asemenea unui jucator! Risca totul deoarece clipa urmatoare ar putea sa nu mai vina, asa ca de ce sa iti pese? De ce sa te intereseze?
Traieste intens, traieste plin de bucurie. Traieste fara teama, traieste fara sa te simti vinovat. Traieste pur si simplu." (Osho)

"Viata unui om este in asa fel incat nu este niciodata completa. O mie si una de lucruri sunt mereu incomplete. Daca ar fi fost ca moartea sa astepte sa va completati toate actiunile, nimeni nu ar mai fi murit niciodata." (Osho)

"Risca,fii un jucator-ce poti pierde? Venim cu mainile goale, ne intoarcem la fel. Nu ai nimic de pierdut." (Osho)

"Oamenii iau totul atat de in serios, incat totul se transforma pana la urma intr-o povara. Invata sa razi mai mult! In ce ma priveste, rasul este la fel de sacru ca rugaciunea." (Osho)

"Oamenii se impart in doua categorii: unii care cauta toata viata si nu gasesc, altii care gasesc si nu sunt multumiti." ( Mihai Eminescu)

"Scoala va fi scoala cand omul va fi om si statul va fi stat." ( Mihai Eminescu)

" Adolescenta, va fi ultima etapa din viata ta cand vei mai fi bucuros ca te cauta cineva la telefon." (Fran Lebowitz)

duminică, 9 mai 2010

Despre munca...

"Cel mai bun mod de a-ti aprecia munca este sa-ti imaginezi cum este fara ea."(Oscar Wilde)

"Diferenta dintre un job si o cariera reprezinta diferenta dintre 40 de ore si 60 de ore de munca pe saptamana." (George Bernard Shaw)

"Alege un job care iti place si nu va trebui sa muncesti nici o zi in viata ta." (Confucius)

"Cariera cea mai sigura pentru o fata tot maritisul ramane, daca nimereste un baiat bun." (Rebreanu)

" I-ti urasti locul de munca? De ce nu ai spus asa? Exista un grup de suport pentru asta. Se numeste "toata lumea", si se intalnesc la bar." ( Drew Carey)