Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

vineri, 14 mai 2010

Sotie...amanta

Sotiile, sunt tot femei si ele, dar, uneori, mai putin interesante, mai putin parfumate, mai putin vesele, mai putin aranjate. Privindu-le seara, obosite de prea mult strigat la copii, de prea multa munca, lipsite de chef de glume si cu gandul la lista de cumparaturi de a doua zi, e drept ca nu-ti mai inspira poezie, aventura, apetit.
Si asa, usor, usor, te obisnuiesti cu acest tablou casnic, in care Ea se depersonalizeaza si se transforma intr-un administrator-contabil, intr-o persoana langa care dormi.
Nevasta o poti recunoaste usor, dupa acea privire pierduta si resemnata. Are un aer serios, de om care stie cu ce se „mananca“ viata. Ea e scoasa de obicei la gratarele cu nasii, spala rosiile, taie carnea pentru fripturi cu o siguranta dezarmanta si pune masa cu o precizie chiar enervanta, fiindca intotdeauna ii iese tot ceea ce tine de bucatarie. Pe neveste le gasesti la piata, la supermarket, nu le poti confunda cu amantele- ele sunt de obicei insotite, radioase si zambesc; nevestele sunt serioase, usor incrunate, singure de obicei si preocupate de ceea ce cumpara. Sambata si duminica sunt si ele insotite de barbatii lor, dar distanta dintre ei, privirile sotilor care spun „uite, sunt cu tine la cumparaturi azi, deci ce mai vrei?“ te fac sa distingi foarte clar amantele de sotii.
E usor sa-ti pierzi barbatul printre sacose si rufe care trebuie calcate.
Un sot este, inainte de toate, un barbat, iar o sotie trebuie sa ramana o femeie. O sotie inteligenta nu face reprosuri si nici crize de gelozie.Crizele de furie, amenintarile insotite de replicile „din cauza ta…“, nu fac decat sa-i puna pe fuga pe domni, spre oazele de liniste din alte brate, deschise si suficient de primitoare, dispuse sa-i accepte.
Ati pastra iubirea in casnicie este o arta, o lectie de viata pe care fiecare femeie trebuie sa o stie. Primul atribut al feminitatii este constiinta de sine. Valorizarea. Femeile moderne, din nefericire, au uitat ce inseamna feminitatea. A avea un sot nu este sinonim cu a avea un barbat. Sotul poate fi sot sotiei si, din nefericire, barbat pentru o alta femeie.
De aceea, fiecare sotie, inainte de a fi sotie, ar fi minunat daca ar putea fi femeie.