Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

marți, 20 iulie 2010

Aerul conditionat poate agrava anumite boli

Aparatul de aer conditionat devine, pe timpul verii, o adevarata comoara pentru orice familie. Stim exact care sunt beneficiile lui, dar stim care sunt si riscurile la care ne expunem in prezenta acestuia?

Problemele de sanatate care pot aparea sau se pot accentua din cauza folosirii aerului conditionat sunt numeroase si destul de grave, informeaza essortment.com.

In primul rand, cei care sufera de artrita sau nevrite risca sa isi agraveze boala. La fel si cei care sufera de sinuzite sau diverse forme de astm pot avea probleme serioase din cauza aerului rece, riscand chiar sa aiba parte de manifestari severe ale bolii.

Pe de alta parte, studiile arata ca persoanele obisnuite sa petreaca mult timp in incaperi in care temperatura este mentinuta la un nivel scazut cu ajutorul aparatelor de aer conditionat au probleme serioase in momentul in care se vad nevoite sa se adapteze la caldurile din exterior.

Acestia risca sa raceasca mai usor, fiind mai vulnerabili in fata virusilor si bacteriilor. Nici nivelul de stres sau rezistenta organismului nu sunt de neglijat in cazul lor, pentru ca nu este lucru usor, de exemplu, sa te adaptezi rapid, dupa opt ore de munca la 24 de grade, la temperaturile infernale de aproape 40 de grade din mijloacele de transport in comun cu care pleci spre casa.

In plus, neintretinute corect, aparatele de aer conditionat pot reprezenta adevarate surse de infectie, din cauza micro-organismelor care se devolta in interiorul lor si a filtrele necuratate periodic. Una dintre cele mai cunoscute si mai periculoase boli de acest fel este legionelloza.