Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

miercuri, 26 mai 2010

Vrei sa-ti schimbi jobul?

Indiferent de pozitia pe care o ocupam intr-o organizatie, ni se poate intampla sa ne confruntam cel putin o data cu ideea de a ne schimba job-ul (indiferent daca motivele sunt financiare, personale sau pur si simplu de evolutia pietei muncii). In aceste conditii, cautarea unui nou loc de munca presupune angrenarea mai multor tehnici si strategii care se ne ajute sa obtinem postul dorit. Specialistii in tehnici de dezvoltare a carierei subliniaza fapul ca exista o serie de strategii pe care ar trebui sa le cunosti, si de care sa tii cont, atunci cand iti doresti obtinerea unui job mai bun.

Nu ezita sa intrebi pe oricine din interiorul sau daca are cunostinta de un post care sa se apropie de cerintele tale. Nu se stie niciodata „cine pe cine stie” si cum cautarea ta se poate usura considerabil printr-o simpla recomandare.

Pastreaza-ti CV-ul actualizat in permanenta si adauga in lista ta de referinte toate acele materiale/documente reprezentative (diplome, certificate, participari la workshopuri etc.) care ar atrage recruterii de top sau headhunterii si care ar atesta statutul tau de specialist.

Fa-ti cont pe site-urile de specialitate, posteaza-ti CV-ul si nu iti pierde rabdarea daca ofertele nu apar imediat. Insa nu posta pentru orice tip de job, ci numai pentru cele care se potrivesc asteptarilor tale. Fii in acest fel selectiv, pentru a economisi cat mai multa energie si timp.

Din secunda in care te-ai hotarat sa cauti un alt job ai grija sa fii in permanenta disponibil. In cazul in care esti cautat (de recruteri sau de o persoana din network care sa-ti spuna despre un anumit post) trebuie sa poti raspunde la telefon sau mail. Activeaza-ti casuta vocala si serviciul prin care esti atentionat pe telefonul mobil ca ai primit un mail.

Inainte de a accepta noul job, obtine informatii legate de modul in care organizatia isi trateaza angajatii, daca ii ajuta sa-si dezvolte talentele si abilitatile, daca are un sistem de promovare bine pus la punct si in special respectat etc. Si daca la final raspunsurile primite se suprapun peste cele asteptate, inseamna ca intr-adevar jobul respectiv este ideal pentru tine.

Nu face compromisuri! Daca accepti un job doar pentru ca se apropie de ceea ce doresti tu (dar are anumite minusuri la unele „capitole”: pachet salarial, recompense, posibilitati de avansare si dezvoltare, locatie, atmosfera etc.), risti ca in scurt timp sa te reintorci la ideea de a cauta „jobul ideal”. Analizeaza cu atentie ofertele, vezi daca ele sunt compatibile cu ceea ce ti-ai propus si doar atunci cand esti ferm convins ca jobul gasit este cel cautat, semneaza actele.