Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

luni, 24 mai 2010

Reducerea riscului de cancer prin alimentatie

Numai 15% dintre cancere au o origine genetica, releva statisticile. Un numar mare de persoane care nu sunt predispusi genetic la imbolnavire ar putea sa evite cancerul, prin modificarea obiceiurilor zilnice.

Sedentarismul asociat cu o alimentatie incorecta reprezinta factori de risc in ceea ce priveste cancerul. Consumul excesiv de zahar, la fel ca si grasimile care au invadat numeroase produse au dezechilibrat obiceiurile alimentare, ceea ce contribuie la aceasta crestere a numarului bolnavilor de cancer.
S-a observat ca schimbarea modului de viata ar putea influenta aparitia bolii in cazul a multor persoane.
Se pare ca oamenii de stiinta au confirmat rolul alimentelor bogate in fibre in ceea ce priveste prevenirea imbolnavirii de cancer.

Alimente care te ajuta sa reduci riscul de cancer:

Citricele
In urma efectuarii unui studiu in Japonia, consumarea zilnica a catorva portocale poate reduce cu pana la 20% riscul de cancer. O echipa de cercetatori japonezi condusa de doctorul Wen-Qing a efectuat un studiu asupra incidentelor consumului de citrice in ceea ce priveste prevenirea riscului de cancer.
Concluziile studiului au fost acelea ca persoanele care au mancat portocale (si alte citrice) in fiecare zi si-au redus cu pana la 20% riscul de a suferi de cancer, indiferent de natura acestuia.

Fisticul
Potrivit asociatiei „American association for cancer research frontiers”, persoanele care mananca fistic in fiecare zi ar putea sa reduca riscul de aparitie al cancerului, mai ales cel al cancerului la plamani.
Cercetatorii au remarcat prezenta unui antioxidant denumit gamma-tocopherol la persoanele care mancau fistic in fiecare zi. Gamma tocopherol prezent in fistic sub de forma de vitamina E poate reduce riscul de cancer.

Condimentele
Un studiu publicat in revista Breast cancer Research and Treatment indica faptul ca praful de curcuma si piperul ar putea preveni cancerul de san limitand cresterea celulelor care favorizeaza dezvoltarea tumorii. Cercetatorii oncologi din cadrul Universitatii din Michigan au descoperit ca substanta curcumina, provenita din condimentul curcuma, si piperina, provenita din piper, pot reduce dezvoltarea celulelor canceroase, fara a le afecta pe cele sanatoase.

Ciocolata
Ciocolata a fost supusa mai multor studii stiintifice de-a lungul timpului. Unul dintre rezultatele referitoare la beneficiile aduse organismului releva faptul ca acest aliment gustos poate diminua riscul de cancer. Intr-un studiu realizat de „Journal of Proteome Research”, asupra consumului de ciocolata, se explica modul in care ciocolata neagra poate reduce nivelul de stres. Or, stresul se afla la originea unui numar mare de boli grave cum este cancerul.

Usturoiul
Pe langa vitamine, saruri si compusi cu rol antibiotic, usturoiul mai contine si substante cu rol anticancerigen. Astfel, s-a demonstrat ca exista o legatura invers proportionala intre usturoi si elementele cancerigene din urina, potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „Analytical Biochemistry”.
Ceea ce ne arata acest studiu este faptul ca usturoiul poate juca un rol deosebit in ceea ce priveste inhibarea formarii de substante toxice pe baza de azot.
De asemenea, un grup de oncologi scotieni a descoperit ca sarurile de iod din usturoi au un efect special asupra pastrarii sanatatii glandelor mamare.

Broccoli si varza
Oamenii de stiinta au descoperit ca legumele din familia cruciferelor – precum varza alba, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, gulia si napii – contin din belsug o substanta naturala care poate reduce riscul de cancer. Denumirea acestei substante extraordinare este Indole-3-Carbinol (I3C). Aceasta impiedica dezvoltarea celulelor bolnave si le multiplica pe cele sanatoase pentru a proteja organismul impotriva infectiilor.


Sursa foto: buzzle.com