Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

marți, 25 mai 2010

Dieta pentru grupa sanguina AB

Foarte rara, grupa sanguina AB este complexa din punct de vedere biologic. Cei ce au grupa sanguina AB sunt, in general, persoane active si puternice. Ei sunt programati genetic pentru produse animale, insa nu detin suficient acid gastric pentru a le metaboliza eficient.
Pentru scaderea in greutate, trebuie restrans consumul de carne, astfel poate fi suplimentat consumul de tofu si legume. Cei cu grupa sanguina AB sunt lipsiti de reactia adversa la glutenul din grau.
In scopul scaderii greutatii corporale, ar trebui evitat consumul de grau, deoarece tinde sa acidifieze tesutul muscular. Cei cu grupa sanguina AB utilizeaza mai eficient caloriile atunci cand tesuturile sunt usor alcaline.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate:
fasolea mare, seminte, porumb, hrisca, grau, carne rosie slaba.

Alimente care favorizeaza scaderea in greutate:
tofu, fructe de mare, produse lactate, legume verzi, ananas.

Alimente recomandate:
• Miel, oaie, curcan, iepure.
• Peste: cod, stiuca, sardine, pastrav, macrou, melci, scrumbie.
• Branza de capra, branza feta, iaurt, smantana.
• Ulei de masline.
• Castane, arahide, unt de arahide, nuci.
• Soia, linte, fasolea, papadia, vinete, castravete, ciuperci, tofu, patrunjel, conopida, telina.
• Cirese, struguri, smochine, lamai, ananas, prune.
• Curry, patrunjel, usturoi, hrean.
• Ceaiul de paducel, ginseng, macese, radacina de lemn-dulce.
• Cafeaua, ceaiul verde.
• Meiul, faina de ovaz, orez expandat.

Alimente de evitat:
• Carnea de pui, sunca, carnea de porc, vitel si vanat.
• Ansoa, crab, hering, caracatita, scoici, creveti.
• Untul, inghetata, laptele batut, parmezanul.
• Uleiul de porumb, de susan si de floarea-soarelui.
• Alune, seminte de dovleac, susan si mac.
• Hrisca, faina si fulgii de porumb.
• Faina de orz.
• Avocado, ardei, porumbul, ridichile.
• Bananele, nucile de cocos, rodiile, rubarba.
• Sucul de portocala.
• Otetul, piperul, boiaua.
• Muraturile, ketchup, condimentele picante.
• Ceaiul de aloe, tei, matasea porumbului, gentiana.
• Ceaiul negru si bauturile tip cola.