Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

vineri, 28 mai 2010

Primavara apar gastritele

Durerile si arsurile stomacale, starile de greata, balonarile, ametelile si chiar varsaturile sunt simptomele specifice gastritei, o afectiune care se acutizeaza odata cu venirea primaverii.

Schimbarea alimentatiei si adaptarea ei la cea de sezon poate provoca atat persoanelor sanatoase cat si a celor care consuma cafea, alcool sau tutun grave probleme de sanatate, informeaza Adevarul.

"Gastrita este o afectiune de sezon. In acest anotimp consumam mai multe fructe si legume, care cresc aciditatea gastrica, iar de aici, o serie de persoane sufera balonari sau dureri abdominale", a spus medicul Alina Popescu, specialist gastroenterolog la Clinica Proctoline.

In cazul aparitiei simptomelor de gastrita, nu se recomanda mancarurile condimentate si produsele care contin aditivi alimentari. De asemenea, consumul de alcool sau tutun sunt factorii favorizanti in accelerarea simptomelor afectiunii.

Medicii avertizeaza persoanele care isi neglijeaza regimul alimentar si cel de viata ca exista doua tipuri de gastrita: acuta si cronica. Gastrita acuta se vindeca prin eliminarea factorilor declansatori, dar cea cronica poate persista pentru multi ani chiar.

Pentru evitarea aparitiilor problemelor stomacale, medicul Alina Popescu recomanda respectarea celor trei mese principale, evitarea consumului de alimente iritante, alcoolului si fumatului.

De asemenea, grasimile, prajelile sau produsele semipreparate vor fi si ele evitate in astfel de cazuri.