Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

luni, 24 mai 2010

Lupta cu acneea

Acneea este o eruptie la nivelul pielii, formata din cosuri in diverse stadii de evolutie. Mai precis, acneea reprezinta infectarea porilor in momentul in care pielea nu mai are posibilitatea de a respira din cauza excesului de sebum sau puterea necesara de a se apara imporiva bacteriilor existente in permanenta la nivelul acesteia. In mod normal, acneea poate fi prevenita printr-o igiena riguroasa a pielii.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa previi acneea:

Mentine tenul curat
Curata tenul zilnic cu apa calda si gel pentru fata, chiar daca nu folosesti produse de machiaj. Dimineata este recomandat sa iti speli fata pentru ca aceasta transpira pe timpul noptii, iar seara fiindca tenul este imbacsit din cauza prafului, poluarii sau a produselor de machiaj.
Dupa ce iti speli tenul,nu mai aplica crema, pentru a lasa pielea sa respire in voie.

Exfoliaza pielea
O data pe saptamana, exfoliaza-ti tenul pentru a permite porilor sa respire si astfel sa ai o piele sanatoasa. Exfolierea se face cu creme speciale .
Dupa exfoliere, clateste bine tenul cu apa calda si aplica o crema usor hidratanta.

Nu iti atinge fata
Mai bine de un sfert din femeile din intreaga lume au obiceiul de a-si pune mainile pe fata, fara macar sa isi dea seama. Trebuie sa fii constienta de faptul ca indiferent ca esti la birou, in masina sau la cumparaturi, mainile tale sunt pline de bacterii care, in contact cu pielea ta, poti provoca aparitia acneei. Asadar, daca ai senzatia de mancarime, foloseste un servetel curat.

Nu stoarce cosurile
Desi esti extrem de tentat/a sa iti storci cosurile din cauza aspectului inestetic, este recomandat sa nu o faci. Mai degraba acopera-le cu un baton corector care va reduce considerabil din aspectul neplacut si care le va usca in numai cateva ore.

Sursa foto: msn.com