Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

luni, 24 mai 2010

Scapa de parul gras

Prima dintre cauzele care provoaca o supraproductie de sebum este legata de hormoni. De aceea, s-a observat ca numerosi adolescenti care au pielea grasa si se confrunta cu probleme de acnee au deopotriva si parul gras.

Excesul de sebum poate fi de asemenea stimulat de adminstrarea pilulei contraceptive sau a altor medicamente, dar poate fi si cauza unei probleme externe. Pielea capului expusa la vopsire, decolorare sau uscare artificiala, in repetate randuri, poate fi agresata, iar metoda sa de aparare este aceea de a produce cat mai mult sebum.
Daca nu este vorba de un tratament medicamentos sau de o alimentatie bogata in grasimi, acorda atentie modului in care iti speli parul, deoarece un sampon foarte agresiv sau gesturi de samponat prea dure pot activa sebumul prin iritarea puternica a scalpului.

Trucuri pentru a lupta impotriva parului gras:


•Evita sa te speli pe cap in fiecare zi, daca ai impresia ca asta va reglementa situatia;
•Pentru a impiedica ingrasarea prea rapida a parului, prinde-l insa nu foarte strans;
•Nu utiliza sampoane pentru bebelusi, deoarece acestea contin agenti puternic hidratanti;
•Evita sa porti palarii, caciula sau sapca deoarece acestea favorizeaza productia de sebum si implicit transpiratia la nivelul capului;
•Stresul poate fi o cauza a parului gras, deci evita sa te enervezi, mai degraba incearca sa te relaxezi macar la sfarsit de zi;
•Supravegheza-ti alimentatia, pentru ca un regim alimentar dezechilibrat favorizeaza si mai mult ingrasarea parului. Astfel, este indicat sa limitezi consumul de mezeluri si produse de patiserie. Opteaza pentru legume si fructe proaspete.

Sursa foto: celebhairstyle.files.wordpress.com