Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 27 mai 2010

Ingrediente pentru o relatie de durata

Iubirea este ingredientul principal pentru a face o relatie sa dureze, insa acesteia i se adauga altele, fara de care dragostea nu ar putea rezista.
Iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa ai o viata de cuplu implinta.

Respect
Chiar daca pentru o perioada iti vei spune ca poti trece cu vederea anumite lucruri care te deranjeaza si care tin de atitudinea partenerului fata de tine, mai devreme sau mai tarziu, toate acestea vor iesi la suprafata si iti vei cere drepturile.
Respectul este vital intr-o relatie, pentru ca ar trebui ca in cadrul acesteia sa te simti apreciat, egalul partenerului tau, locul unde esti pus pe primul plan si unde esti tratat cu egalitate.

Viata sexuala activa
Marea greseala a cuplurilor este faptul ca, dupa o anumita perioada, pun viata sexuala pe planul doi. Nu pentru ca ar face asta constient, insa lucrurile care intervin pe parcurs ii determina sa tot amane o partida de sex, diferite lucruri prin care iti pot condimenta viata sexuala, mai mult timp doar pentru ei doi etc.
Sexul nu inseamna doar activitatea fizica propriu-zisa; este un moment deosebit de intim prin care iti poti intari legatura pe care o ai cu persoana iubita.
Nu o lua ca pe o obligatie, pentru ca o viata sexuala satisfacatoare te va face sa te simti o persoana implinita.

Comunicare
Daca decizi sa tii pentru tine lucrurile care te nemultumesc, daca nu esti dispus sa iti expui sincer parerile sau sa discuti orice problema pe care o ai, atunci acesta va fi doar inceputul unei relatii nu tocmai sanatoase. Toate aceste mici detalii, chiar daca vor parea nesemnificative, se vor strange in tine pana cand te vei trezi, la un moment dat, ca nu esti atat de fericit cu partenerul precum credeai sau cum obisnuia sa fie pe vremuri.

Incredere
Neincrederea este o cale sigura spre degradarea unei relatii, aceasta fiind doar o chestiune de timp pana cand lucrurile se vor subrezi.
Daca nu ai motive intemeiate, iar nesiguranta ta nu are un temei, demn de luat in calcul, incearca sa intelegi ca trebuie sa ai incredere in partenerul tau. La urma urmei, acesta este persoana care te cunoaste cel mai bine si cu care ai ales sa iti imparti atat viata, cat si cele mai intime aspecte ale acesteia, fie ca este vorba de aspiratiile tale, temeri, idealuri, sex etc.

Compromisuri
Poate ca iti va fi mai greu la inceput, dar compromisurile nu inseamna ca iti calci pe mandrie sau ca te lasi condus de cellaalt. Pur si simplu este un mod sanatos de a rezolva situatii in care ambii aveti pareri diferite.

Interese comune

Poate ca nu ti se pare asa de important sa imparti anumite pasiuni cu partenerul tau, insa daca incercati sa gasiti interese comune si sa desfasurati si cateva activitati in functie de acestea, veti descoperi ca lucrurile in comun va vor apropia si mai mult.

Loialitate
In momentul in care ti-ai luat angajamentul de a fi alaturi de partenerul tau, atunci ai realizat ca o relatie inseamna sa fii doar pentru acea persoana, sa o iubesti si sa o respecti. Oricine merita sa fie alaturi de cineva sincer, asa ca de ce nu ai beneficia si tu de aceste drepturi. Dar pentru ca in afara de a primi, trebuie sa si daruiesti, si tu ar trebui sa te porti corespunzator cu iubitul/iubita.
Asuma-ti responsabilitatea si dedica-te unei relatii cu trup si suflet. Infidelitatea poate rani adanc, iar daca ai calcat stramb, este posibil ca acest lucru sa lase cicatrici care nu vor putea fi trecute cu vederea.

Puterea de a ierta
Cu totii gresim, asa ca nu tine supararea prea mult si treci cu vederea peste tot felul de certuri marunte. Relatia voastra va fi pusa la incercare si de probleme mai complicate, iar partenerul tau poate nu va actiona exact asa cum ti-ai dori. Totul depinde de voi doi si de capacitatea de a trece mai departe. Invata sa ierti, pentru ca nu totul poate fi perfect, iar partenerul tau conteaza mai mult decat orice altceva.