Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 27 mai 2010

Urda si cartofii fierti aliatii tai in cura de slabire

Urda face fibra musculara

Are doar 8% grasime saturata si proteine de calitate superioara. Puteti sa o consumati fara probleme si cu putina sare , daca nu va incanta gustul, care este destul de fad. Pentru ca are o densitate nutritionala mare, urda ofera rapid senzatia de satietate si aceasta se mentine cateva ore bune.

De altfel, e indicat sa mancati urda la micul dejun, la ora 10.00 si la ora 17.00, cand glicemia scade in mod natural. Daca o includeti in dieta si faceti si sport, va mai bucurati de un avantaj. „Urda e bogata in aminoacizi ramificati care cresc masa musculara”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
In plus, daca tineti dieta si aveti un job stresant, urda va protejeaza ficatul datorita asa numitilor aminoacizi esentiali cu sulf pe care ii contine. La modul ideal, aceasta specialitate de branza se combina cu mararul.
Gustul devine delicios, iar mararul are efect estrogenic, ceea ce inseamna ca, daca este consumat regulat, va ajuta sa aveti un ciclu menstrual regulat si, mai mult, favorizeaza chiar si o marire in volum, dar si fermitatea sanilor.
Urda se mai poate consuma la aceeasi masa cu ardei gras, castravete si rosii. In nici un caz insa nu se asociaza in decursul unei mese cu peste sau orice fel de specialitate din carne.
Explicatia? Stomacul nostru nu e capabil sa digere in acelasi timp tipurile diferite de proteine pe care le contin urda si carnea, asa ca, in aceasta combinatie, kilogramele in plus dispar mai greu.

Cartoful fiert intensifica arderile

Pana acum, cartoful era blamat in orice cura de slabire. Gresit! Daca se consuma fiert, racit si, ideal, cu tot cu coaja, acesta accelereaza metabolismul.
Reteta ideala pentru prepararea cartofilor este foarte simpla. Cartofii se spala foarte bine, apoi se pun la fiert sau la cuptor cu tot cu coaja.

Dupa prepararea termica, se lasa la racit si se consuma doar cand au ajuns la temperatura camerei. Explicatia? Daca ii lasati la racit, in ei se va genera o specie deosebita de amidon cunoscuta azi ca amidon rezistent.
Atentie insa! Nu faceti o cura de slabire doar cu acest aliment. Dietele monoaliment de tipul dietei cu varza, cartofi sau carne sunt nocive pentru organism, pentru ca il priveaza de nutrientii variati de care are nevoie.
Cartofii fierti si raciti se combina in dieta cu legume fierte sau gratinate sau cu salate proaspete. Si nu faceti aceeasi greseala sa ii combinati cu peste sau carne deoarece amidonul nu poate fi digerat de aceleasi enzime si in aceleasi conditii de PH ca si proteinele din carne. De asemenea, este exclus sa-i combinati cu alte amidonoase de genul paste, orez sau paine.