Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

miercuri, 26 mai 2010

Stresul omoară!!! Aşa că...relaxează-te!

Relaxează-te şi vei trăi mult şi bine!

Stiai ca:?

-Stresul este considerat a fi unul dintre cei mai de temut “ucigasi” ai omului modern deoarece odata cronicizat poate conduce la depresie, la cresterea tensiunii arteriale, la acutizarea durerilor in piept, la batai de inima neregulate, la pierderi de memorie in cazul diabeticilor, la marirea riscului de producere a unui atac de cord, la infertilitate, la declansarea migrenelor si a durerilor de cap, la slabirea sistemului imunitar, la anumite afectiuni precum gastrita sau ulcer, declansand totodata boli de temut precumAlzheimer sau cancer?

- Oamenii de stiinta au descoperit recent ca unul dintre cei mai importanti factor de stres care afecteaza din ce in ce mai multi oameni il reprezinta calculatoarele, aducand chiar in discutie sindromul stresului informatic? Oamenii moderni au devenit din ce in ce mai dependenti de tehnologie, iar in momentul in care intervin anumite probleme (virusi, pene de curent, necunosterea manevrarii dispozitivelor) legate de functionarea computerului, oamenii au tendinta de a deveni irascibili, stresati, presati de timp si intra in panica?
-Stresul este asociat cu primele sase cauze majore din lume ce provoaca moartea: boli de inima, cancer, accidente, ciroza, sinucidere, indispozitii?

-Tranchilizantele si medicamentele antidepresive acopera un sfert din totalul retetelor prescrise anual in Statele Unite?
-Femeile sunt de cel putin doua ori mai predispuse decat barbatii de a dezvolta boli provocate de stres? In urma expunerii la evenimente si conditii cu un factor inalt de stres, exista o probabilitate mai mare decat in cazul femeilor ca persoanele de sex masculin sa dezvolte un comportament agresiv si violent sau dependente precum cea de alcool sau droguri?

-Conform unui studiu recent, cauzele principale care declanseaza stresul sunt legate de bani (59%), de munca – 59%, 53%-probleme de sanatate, 50%- evenimentele care au loc in lumea de astazi, 48%- starea de sanatate a membrilor familiei (sot, partener, copil), 41% -copii?


-Faptul ca parul albeste din cauza stresului este doar un mit, insa faptul ca stresul poate conduce la caderea parului este un mare adevar? Parul poate incepe sa cada intr-un ritm alarmant in interval de 3 luni de la producerea unui eveniment stresant?

-In cazul barbatilor, stresul poate afecta calitatea spermei si chiar conduce la disfunctii erectile?

-Stresul poate duce la modificarea nivelului de zahar din sange, conducand prin urmare la schimbari bruste de dispozitie, la oboseala, la hiperglicemie?

-Exista un risc mai mare de avansare a bolii in cazul persoanelor suferind de HIV daca sunt expuse unor conditii cu factor inalt de stres?Vrei sa traiesti mult si bine? Relax. Take it easy

-Stresul cronic scade capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor, afectand drastic sistemul imunitar?

-Stresul posttraumatic poate duce fizic la modificari la nivelul creierului copiilor? Stresul micsoreaza hipocampusul, o regiune a creierului care stocheaza si salveaza amintirile.

Stiind toate acestea, esti mai dispusa sa te relaxezi, sa iei totul mai usor, munca ca pe munca si nu ca pe un stil de viata, emotiile doar ca pe niste emotii ce pot fi utilizate constructiv, iar nu autodistructiv? Esti pregatita sa lupti impotriva stresului? Esti pregatita sa il gestionezi si sa ii faci fata in mod eficient?