Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

marți, 25 mai 2010

Dieta pentru grapa sanguina A

Persoanele cu grupa sanguina A sunt predispuse la boli cardiace si diabet si au un sistem imunitar sensibil.

Factorii de scadere in greutate:
In multe privinte recomandarile grupei sanguine A sunt exact opuse celor pentru grupa sanguina 0. Sistemul lor digestiv este sensibil si prelucreaza lent alimentele grele. Cei cu grupa sanguina A depoziteaza in final carnea sub forma de grasimi.
Produsele lactate sunt slab digerate si produc insuline- un factor in incetinirea metabolica. In plus, produsele lactate sunt bogate in grasimi saturate, care afecteaza inima, duc la obezitate si diabet.Graul este un factor mixt in dieta grupei sanguine A. El poate fi consumat, insa in cantitati moderate deoarece duce la hiperaciditatea tesuturilor musculare. Astfel metabolismul caloric devine inhibat.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt: carne, produse lactate, fasolea mare, graul(in cantitati mari).
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate sunt: uleiurile vegetale, alimente pe baza de soia, legume, ananas.

Alimente recomandate:
* Produsele din carne rosie slaba si carnea slaba.
* Peste: crap, cod, pastrav, macrou.
* Branza de soia si lapte de soia.
* Ulei de in si masline.
* Arahide, unt de arahide si seminte de dovleac.
* Fasole, linte, mazare, hrean, napi, morcovi, spanac, praz, sfecla, papadie, ceapa, usturoi.
* Amarant si hrisca.
* Faina de tarate, faina de orez.
* Caise, mure, smochine, afine, cirese, grapefruit, lamai, ananas, prune.
* Sucul de: caise, ananas, morcov, telina, grapefruit.
* Mirodeniile si condimentele: sos de soia, usturoiul, mustar, mirodenii pentru salata.
* Ceaiuri de: aloe, ginseng, valeriana, macese, ceai verde.

Alimente de evitat:
* Costita, sunca, carnea de gasca, carne tocata si carne de oaie.
* Ansoa, caviar, scoici, crab, creveti.
* Untul, laptele batut, inghetata, parmezanul.
* Ulei de porumb, ulei de arahide.
* Fistic.
* Faina alba.
* Varza, vinetele, maslinele, cartofii, rosiile.
* Pepenele, bananele, mango, portocalele, mandarinele, nucile de cocos.
* Sucul de papaya si portocala.
* Otetul, piperul, maioneza, muraturile si ketchup.
* Ceaiul de matasea porumbului si rubarba.
* Bauturile tip Cola, berea si ceaiul negru.