Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 3 iunie 2010

Hidrateaza-te prin alimente

Organismul nostru are un procent de 70% de apa si asta presupune ca noi sa ii oferim mereu resursele indispensabile hidratarii. Legumele si fructele sunt surse bune de apa. Ele ne ofera circa 30% din necesarul nostru de apa.
De Simona Esanu

Evident ca daca vrem sa ne bucuram de aceste beneficii trebuie sa le si consumam, cat mai multe si cat mai putin preparate. Opteaza pentru legumele si fructele proaspete, crude. Ele pot inlocui lichidele si mineralele pe care le pierdem prin transpiratie. In plus, ele contin oxidanti care ne protejeaza de efectele negative ale expunerii la razele solare.

Supa
Pe langa consumul celor doi litri de apa plata pe zi, acorda atentie la ceea ce mananci. Specialistii recomanda sa includem in mod frecvent in meniul nostru supa de legume. Ei spun ca pentru hidratare ar fi bine sa consumam inainte de masa un pahar cu apa sau un bol cu supa. Anumite cercetari au aratat ca supa, bogata in nutrienti si minerale, ne ajuta sa fim mai sanatosi. O veste buna pentru multe femei este ca supa inainte de pranz sau cina va duce la un consum mai mic de calorii la acea masa si ajuta la slabit, potrivit rezultatelor unui studiu. De asemenea, se pare ca supa actioneaza impotriva bolilor infectioase. Bineinteles ca poti face supa de legume si cu carne.

Carnea si iaurtul

De altfel, carnea contine si ea destul de multa apa. Carnea cruda are circa 70-80% apa. Dupa ce prepari carnea, daca a iesit mai uscata, inseamna ca a pierdut mai mult din apa, iar daca este mai suculenta, e mai bine. La magazin e bine sa cumperi carne care provine de la un animal mai tanar; contine mai multa apa. Atentie la cum gatesti carnea! Cu exceptia supelor si a ciorbelor, carnea pierde o mare cantitate din apa pe care o contine daca este foarte expusa termic. Alte alimente care ne ajuta sa ne hidratam sunt produsele lactate, in special iaurtul. Pentru o mai buna hidratare si indeosebi in zilele cu temperaturi mai ridicate, e bine sa avem o portie de iaurt.

Articol realizat de Simona Esanu