Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

joi, 3 iunie 2010

Conopida ajuta la detoxifierea ficatului

Membra a familiei cruciferelor, alaturi de varza, brocoli, napi si varza de Bruxelles, conopida ajuta la detoxificarea organismului si la prevenirea cancerului. Conopida este de fapt o floare, mai precis partea pe care o consumam noi.


Aliat impotriva substantelor toxice

Conopida poate fi considerata o leguma anticancerigena. Fitonutrientii (antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi) din conopida contribuie la optimizarea functiilor ficatului, care neutralizeaza substantele toxice. Potrivit www.whfoods.com mai multe enzime din compozitia conopidei sunt de mare ajutor in procesul de detoxifiere al organismului. Unul dintre compusii care se formeaza cand legumele crucifere sunt mestecate sau tocate, sulforanul, produce enzimele care curata organismul de toxine cancerigene. S-a observat ca el poate impiedica si inmultirea celulelor in cazul cancerului de san. Diverse studii au demonstrat faptul ca legumele din familia cruciferelor si implicit conopida aduc un aport marit de astfel de enzime. Prin actiunea lor ele duc la diminuarea riscului de aparitie a cancerului, in special cel de plamani, san, colon, ovare, vezica sau prostata. Cand ficatul nu actioneaza eficient impotriva toxinelor acestea pot afecta celulele si pot duce la formarea de tumori canceroase.

Conopida ne face bine la inima
Cercetatorii de la Universitatea din Hawaii au realizat niste studii din care a reiesit faptul ca legumele crucifere aduc beneficii si sitemului cardiovascular. Fitonutrientii din crucifere mentin un nivel optim al colesterolului si actioneaza pozitiv asupra sintezei grasimilor, trigliceridelor.

Apara plamanii si prostata
Un studiu citat de www.whfoods.com si realizat in Singapore, oras unde poluarea apasa foarte greu pe plamanii locuitorilor, a demonstrat ca un consum regulat de crucifere la fumatori scade riscul de cancer la plamani cu 69%, iar la nefumatori cu 30%. Daca esti fumator, nu considera acest procent un imbold pentru a continua sa te bucuri de tigari.

Diverse alte cercetari efectuate in Olanda, SUA si alte tari au aratat beneficiile pe care ni le aduc aceste legume, mai ales in lupta impotriva cancerului (de colon, de prostata, de san, etc). Barbatii care consuma mai mult de o portie de conopida sau brocoli pe saptamana sunt mai protejati in fata cancerului de prostata in comparatie cu cei care abia mananca o portie de legume crucifere pe luna. Pentru barbati este recomandat ca legumele crucifere sa fie condimentate cu tumeric sau sofran indian. Aceasta combinatie a fost analizata de cercetatori si a dovedit rezultate pozitive clare in ceea ce priveste impiedicarea dezvoltarii celulelor cancerigene in cazul cancerului de prostata.

Pentru a micsora riscul de aparitie al cancerului avem nevoie de trei pana la cinci portii de legume crucifere pe saptamana. O portie este considerata a fi o ceasca (124 de grame). In cazul de fata o ceasca in care avem conopida fiarta are doar 28 de calorii.

Articol realizat de Simona Esanu