Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

luni, 31 mai 2010

Telefoanele mobile...daunatoare pentru copii sub 12 ani

Ce spun specialistii despre folosirea telefoanelor mobile la copii?
Riscuri mari? Un avertisment emis de guvernul britanic arata ca parintii nu ar trebui sa le dea copiilor telefoane mobile inainte de a implini 12 ani. Copiii nu trebuie sa foloseasca telefoane mobile, conform avertismentelor guvernului britanic.
Specialistii au declarat ca despre copii ca nu sunt mici adulti si ca nu ar trebui sa li se dea telefoane mobile inainte de a implini cel putin 12 ani.

Chiar si asa, adolescentii ar trebui sa-si foloseasca mobilele mai degraba pentru a trimite mesaje text decat pentru a vorbi, adauga medicii.

Radiatiile exista.
Desi nu exista dovezi conform carora copiii ar fi mai sensibili decat adultii la radiatiile emise de telefoanele mobile, aceasta posibilitate nu poate fi eliminata. Profesorul Challis, fostul sef al organizatiei finantate de guvern Mobile Telecommunications and Health Research programme (MTHR), din Marea Britanie, a spus:

...cred ca riscurile sunt plauzibile deoarece sistemul imunitar al copiilor este inca in dezvoltare si stim ca ei sunt mai sensibili la multe alte lucruri, de exemplu la radiatiile ultraviolete. Daca un copil este expus luminii excesive a soarelui, are un risc mult mai mare de a face cancer al pielii decat un adult expus la aceeasi cantitate de radiatii. Ei sunt mult mai sensibili la poluanti. Se crede ca ei sunt expusi unui risc mai mare din acest punct de vedere.

El a spus ca isi da seama ca unii parinti se simt mai linistiti daca le dau copiilor un telefon mobil.
Insa a adaugat: nu vad de ce un parinte nu ar fi mai ferm cu copilul si i-ar explica faptul ca exista motive pentru care nu este o idee buna sa aiba telefon mobil, in afara cazului in care exista motive speciale legate de siguranta.