Incearca retete usoare si rapide !

Citeste bancuri noi si bune !

Afla totul despre catei si pisici !

Articole interesante din urmatoarele categorii :

luni, 31 mai 2010

Ingrijirea parului copiilor

Copiii sunt mai sanatosi decat adultii. Organismul lor se regenereaza mult mai repede si nu este intoxicat de o alimentatie defectuoasa, vicii nenumarate sau stres permanent.

Si totusi, copiii sunt mult mai sensibili decat adultii si necesita o ingrijire mult mai atenta din partea parintilor. Mai ales in ceea ce priveste podoaba lor capilara, adesea formata din par fin.
Atunci cand sunt de varsta mica aproape toti copiii au parul frumos si sanatos. Secretia de sebum fiind foarte redusa parul lor fin nu necesita decat o spalare pe saptamana si nu se ingrasa inutil.

In ce consta ingrijirea eficienta a parului delicat al copiilor?

- Tuns regulat
Chiar daca ai impresia ca varfurile nu sunt deloc tocite si firul de par are un aspect sanatos, tunderea regulata a varfurilor mentine sanatatea podoabei capilare. Nu este nevoie decat de 1 cm luat din varfuri, odata la 2 luni.

- Pieptanare neagresiva
Parul copiilor poate fi lins si usor de pieptanat, insa la fel de usor poate fi foarte cret, cu fir aspru si predispun la incalceala. Mai ales daca nu ai deprins obiceiul de a-i prinde parul strans atunci cand se duce afara, la joaca.

Pieptanatul parului incurcat, in acest caz, devine un chin, atat pentru tine, ca mamica, cat mai ales pentru copil, care va ajunge sa perceapa operatiunea drept o adevarata corvoada.

Solutia cea mai la indemana este folosirea unei banderole care ajuta la domolirea parului cat copilul este la joaca, iar inainte cu 10 minute de pieptanare, folosirea unui spray cu rol de descalcire a firelor incurcate. O alta solutie ar fi pieptanarea parului doar la baie, avand parul ud si dat cu balsam de par.

- Samponare delicata
Parul copiilor este sensibil si de aceea curatarea acestuia necesita produse delicate cu structura firului de par. Niciodata nu se va folosi sampon pentru adulti la spalarea parului copilului, iar in ceea ce priveste samponul pentru copii trebuie avut in vedere si un alt aspect: sa nu fie iritant pentru ochii lor sensibili.

De asemenea, samponarea nu trebuie sa fie agresiva cu firul de par, nu se va insista cu masarea scalpului iar limpezirea trebuie facuta fara rabat.